Ексрозвідник Червінський розсекретив, ким працює звільнений з РНБО Руслан Демченко

Ексрозвідник Червінський розсекретив, ким працює звільнений з РНБО Руслан Демченко
Руслана Демченка звинувачено у нібито роботі на Росію
фото з відкритих джерел

Руслан Демченко, якого було звільнено з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України, продовжує працювати у силових органах і володіє всією інформацією про перебіг бойових дій в Україні

Руслан Демченко, якого раніше було звільнено з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України, досі працює у силових органах. За рік після повномасштабного вторгнення, людина, яку нібито звинувачують у тому, що вона може бути агентом Російської Федерації, зараз фактично непублічно керує службою зовнішньої розвідки. Про це в інтерв'ю «Цензору» розповів ексрозвідник Роман Червінський, якого нещодавно було затримано СБУ через підозру в перевищенні службових повноважень. 

За словами Червінського, як професійний розвідник він розуміє, що все що відбувається зокрема і його звинувачення у причетності до зриву операції на аеродромі «Канатове» – це все робота російської  агентури впливу, яка знаходиться на всіх щаблях влади в Україні.

«Це призвело до вторгнення до нас, і так далі. Вона (агентура – Главком) продовжує існувати. Вони нікого не звільнили. А ви знаєте, я відкрию вам маленьку таємницю – Демченка не звільнили, він працює у службі зовнішньої розвідки. Він нібито там радник, але насправді він керує службою зовнішньої розвідки. Литвиненко і його зами довідають йому, і він виконує ці обов'язки. Можливо, за якимось таємним наказом, але він там», – стверджує Червінський. 

І навіть більше того, Демченко володіє всією інформацією про перебіг бойових дій в Україні. «Він знає всю бойову картину, всю агентуру розвідки, яка працює по Росії, які заходи проводяться, яку протидію вони здійснюють, якщо вони її здійснюють, хоча я в такому варіанті сумніваюся. За станом здоров'я він не може виконувати вже того об'єму роботи, який в нього був раніше, тому вони його як радником (призначили – Главком), але він радить там дуже потужно, наскільки я розумію. Він впливає на стратегію роботи служби зовнішньої розвідки», – переконаний ексрозвідник. 

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський звільнив Руслана Демченка з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України. 

Руслана Демченка звинувачено у нібито роботі на Росію. В 2021 році у ЗМІ стала популярною версія провалу операції із затримання бойовиків ПВК «Вагнер» через те, що хтось з вищого політичного керівництва України напередодні її вирішального етапу нібито «злив» інформацію про неї чи то білоруським, чи то російським спецслужбам. Головними «обвинуваченими» у таких закидах виступали керівник Офісу президента Андрій Єрмак, та Руслан Демченко.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала колишнього виконувача обов'язків командира однієї з частин Сил спеціальних операцій Романа Червінського. Він фігурант у справі про невдалу спробу викрадення російського літака, яка призвела до обстрілу українського аеродрому на Кіровоградщині.  Червінського затримали вранці 24 квітня на Тернопільщині. Суд має обрати йому запобіжний захід 25 квітня. У прокуратурі казали, що клопотатимуть про тримання під вартою. Раніше військовому оголосили підозру в перевищенні службових повноважень 21 квітня. За це загрожує до 12 років ув'язнення.

Читайте також: Обстріл аеродрому «Канатове» спровокували українські військові: деталі справи

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Вершина гори Агунг є не лише найвищою точкою на Балі, а й священним місцем для мешканців острова
Росіянина, який посвітив голою дупою на священній горі Агунг, видворять з Балі
Федишин потішила шанувальників кумедним відео: розбирає новорічну ялинку в кінці березня
Федишин потішила шанувальників кумедним відео: розбирає новорічну ялинку в кінці березня
Глава МЗС Угорщини пояснив, чому країна затягує вступ Фінляндії і Швеції до НАТО
Глава МЗС Угорщини пояснив, чому країна затягує вступ Фінляндії і Швеції до НАТО
Маріупольці не здатні влаштуватися на роботу через свавілля окупаційної влади
Загарбники заміщують українське населення Маріуполя на вихідців з Далекого Сходу та Кавказу – Андрющенко (відео)
«Кадирівці» записали відеозвернення до мітингувальників
Кадиров погрожує православним: у Росії назріває громадянська війна (відео)
Від початку широкомасштабного вторгнення з полону звільнено вже 2005 українців
Україна повернула з російського полону 12 громадян (відео)
Далай-лама по-дорослому поцілував у губи маленького хлопчика
Далай-лама потрапив у непристойний скандал із хлопчиком (відео)
Заборона змагатися з росіянами та затримання підозрюваного у зливі документів Пентагону: головне за ніч
Заборона змагатися з росіянами та затримання підозрюваного у зливі документів Пентагону: головне за ніч
На відео видно, як з українського літака виходить дим
У Судані загорівся пасажирський літак української авіакомпанії
Дата публікації новини: