Фінляндія екстрено відправить Україні енергетичне обладнання

Фінляндія екстрено відправить Україні енергетичне обладнання
Україна звернулася до Фінляндії з проханням про екстрену допомогу
фото: Petteri Bülow/Yle

Україна звернулася до Фінляндії з проханням про екстрену допомогу після масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі 

Фінляндія готується надіслати в Україну першу партію енергетичного обладнання вже наступного тижня. Про це заявила міністр економічного розвитку Фінляндії Міка Лінтіля, передає Yle.

Україна звернулася до Фінляндії з проханням про екстрену допомогу після того, як Росія в середу завдала масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України.

«Я вчора звернувся до компаній з проханням про пожертву обладнання, і сьогодні багато компаній позитивно відповіли на запит», – повідомив Лінтіля.

Виконавчий директор Асоціації енергетичної промисловості Юкка Лескеля наголошує, що в Україну вже раніше було направлено енергетичне обладнання.

Нагадаємо, в уряді Німеччини анонсували нову допомогу для України, щоб пом’якшити труднощі після масштабного пошкодження критичної інфраструктури російськими ракетними ударами.

Додамо, станом на 19:00 25 листопада в енергосистемі України зберігається суттєвий дефіцит – 30% від потреби споживання.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що від середи вдалося вдвічі скоротити кількість людей, у яких відключається електрика для стабілізації систем. Без світла ще залишається понад 6 млн абонентів.

Читайте також: В Україні не залишилось ТЕС і ГЕС, які б не обстріляла Росія – Шмигаль

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: