Лавров накинувся на Зеленського через заяву про найбрудніший російський газ

Лавров накинувся на Зеленського через заяву про найбрудніший російський газ
На думку Сергія Лаврова, Київ керується бажанням «штучно зберігати і нарощувати русофобську риторику»
Фото з відкритих джерел

Глава МЗС Росії каже, що «українські колеги вправляються в якійсь словесній еквілібристиці»

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що висловлювання президента України Володимира Зеленського на історичні теми, або про «найбрудніший у світі» російський газ, робляться «не від великого розуму». Про це пише «Тасс» з посиланням на виступ Лаврова перед студентами у Москві.

«Зараз українські колеги вправляються в якійсь словесній еквілібристиці: то вважають, що Русь – це їх споконвічна назва. То кажуть, що хрещення Русі – це якраз свято саме українське, і так далі. Це сумно. Сам президент Зеленський робить якісь заяви про те, що наш газ – найбрудніший у світі. Загалом, це не від великого розуму, якщо чесно», – сказав глава МЗС Росії.

За словами Лаврова, Київ керується бажанням «штучно зберігати і нарощувати русофобську риторику і діяльність, щоб утримувати Захід на позиціях підтримки української влади».

Він упевнений, що українська влада «намагається грати на очевидному прагненні Заходу... намагатися виводити Російську Федерацію з рівноваги, дестабілізувати, відвернути увагу від вирішення найголовніших проблем».

Нагадаємо, Зеленський під час зустрічі із міністром енергетики Сполучених Штатів Америки Дженніфер Гренхольм заявив, що «російський газ є найбруднішим у світі через значні викиди метану в процесі видобутку та транспортування, а також через корупцію, шантаж і маніпуляції».

Зазначимо, що Кремль «дуже уважно» стежить за візитом Зеленського до США.

Президент України Володимир Зеленський везе своєму американському колезі Джо Байдену списки полонених і зниклих безвісти українців на Донбасі і в Криму. Під час зустрічі лідери обговорять питання щодо їх повернення та обміну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: