Макрон провів телефонну розмову з Путіним: про що говорили

Макрон провів телефонну розмову з Путіним: про що говорили
Макрон поговори з Путіним по телефону
фото з відкритих джерел

Обговорили президенти і «зернове питання»

Президент Франції Еммануель Макрон провів телефонну розмову із президентом країни-агресорки Володимиром Путіним. Вони обговорили ситуацію на ЗАЕС, повідомляє пресслужба Єлисейського палацу.

Путін продовжував наполягати, що начебто саме українські військові обстрілюють територію атомних енергоблоків. Макрон заперечив співрозмовнику, наголосивши, що цілісність Запорізької електростанції перебуває під загрозою саме з моменту вторгнення російських військ до Енергодара.

«Я продовжу підтримувати контакти з українським колегою Володимиром Зеленським і генеральним директором МАГАТЕ. Найближчими днями знову поговорю з Володимиром Путіним, щоб цього разу досягти угоди, яка гарантує безпеку Запорізької АЕС», – передає слова голови Франції його канцелярія.

Також Путін вкотре озвучив тезу росйської пропаганди, що ЗСУ нібито використовують західне озброєння, щоб обстрілювати населені пункти Донбасу. 

У Кремлі заявили, що за підсумками розмови сторони «висловили взаємну готовність до неполітизованої взаємодії щодо ситуації навколо ЗАЕС за участю МАГАТЕ».

Обговорили президенти і «зернове питання». Зокрема, Путін висловив думку щодо того, куди має постачатись українське зерно.

Нагадаємо, раніше прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, Росія готова вести переговори з президентом України Володимиром Зеленським

Також кремль визнав, що Путін боїться їхати на зустріч G20.

До цього стало відомо, що глава української держави Володимир Зеленський може відвідати саміт лідерів G20 на Балі за умови, що туди прилетить російський диктатор Володимир Путін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: