МЗС пояснив причину анулювання дипломатичних паспортів депутатам

МЗС пояснив причину анулювання дипломатичних паспортів депутатам
фото: rada.gov.ua

Невідкладно дипломатичні паспорти видаватимуться депутатам, які відбуватимуть в офіційні відрядження від ВР

Міністерство закордонних справ України пояснило причину визнання недійсними дипломатичних паспортів 225 народних депутатів.

«Дипломатичні паспорти видаються народним депутатам України виключно для здійснення офіційних відряджень», – повідомила пресслужба МЗС України.

Як зазначили у відомстві, відповідно до положення про дипломатичний паспорт, затвердженого указом президента України, після повернення із відрядження в десятиденний термін дипломатичні паспорти мають бути повернені до МЗС на зберігання.

«За жодних обставин дипломатичні паспорти не можуть використовуватися для приватних поїздок», –наголосили в МЗС.

«За останні місяці МЗС України кілька разів зверталося до народних депутатів з проханням повернути паспорти і взаємодіяло з Верховною Радою для організації цього процесу. Останній раз ми просили здати паспорти впродовж липня. Всі наші заклики були проігноровані», – йдеться у повідомленні.

«Відповідно, керуючись законодавством України, МЗС України визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів, які не були своєчасно повернуті до МЗС на зберігання», – заявили в пресслужбі.

Також в МЗС зазначили, що невідкладно видадуть дипломатичні паспорти депутатам, які відбуватимуть в офіційні відрядження від Верховної Ради України.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ анулювало дипломатичні паспорти 225 депутатів Верховної Ради. Зазначається, що президента обурили поїздки депутатів до Європи під час війни, де він не побачив доцільності. Тому влада і ухвалила відповідне рішення.

Як повідомлялося, народних депутатів, які перебувають за кордоном, притягатимуть до відповідальності. Однак, є чіткий критерій визначення осіб, яких судитимуть саме за державну зраду. Передовсім, мова йде про співпрацю з країною-агресоркою.

Також повідомлялося, що близько десяти народних депутатів ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну виїхали за кордон і досі не повернулися.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: