Нуланд визнала: переговори щодо Донбасу зайшли в глухий кут

Нуланд визнала: переговори щодо Донбасу зайшли в глухий кут
Заступниця глави Держдепу Вікторія Нуланд: чи хоче Путін дійсно повернути Донбас? Ми не знаємо, але ми віримо в це
фото: АР

Штати не бачать жодної альтернативи Мінським угодам

США можуть зіграти допоміжну роль у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Оскільки переговорний процес зайшов у глухий кут. Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на заяву заступниці держсекретаря США Вікторії Нуланд на київському форумі.

За її словами, США давно підтримують Мінські угоди, хоча багато пунктів і не виконуються, але основними вимогами залишаються вивести іноземні війська за межі України і провести вільні незалежні вибори.

«Переговори зайшли в глухий кут, і обидві сторони роблять все для того, щоб мікроелементи затягували обговорення великих елементів. Чи хоче Путін дійсно повернути Донбас? Ми не знаємо, але ми віримо в це і думаємо, що США можуть зіграти допоміжну роль, як ми це робили раніше», – зазначила Нуланд.

Вона уточнила, що мова йде про формат переговорів, який йшов паралельно з «нормандським».

«Ми не бачимо жодної альтернативи (Мінським угодам, – ред.). Треба починати щось робити, а не просто говорити про Мінські угоди. Це вимагає інтенсивної співпраці, політичної волі та громадської підтримки», – додала Нуланд.

Вона також закликала Росію і Україну погодити різдвяне перемир'я.

«Ми бачимо, що наближаються різдвяні свята. Ми закликаємо і Москву, і Київ до співпраці і заходів, в першу чергу щодо припинення вогню в контексті різдвяних свят. Це був би гарний початок», – додала Нуланд.

До слова, глава Держдепу Блінкен зустрінеться у Стокгольмі з Кулебою та Лавровим.

До слова, Лавров, країна якого вкрала Крим та Донбас, вважає, що Україна нахабніє.

Нагадаємо, Російська Федерація розцінює появу новітніх озброєнь в Україні як «червоні лінії». Якщо РФ побачить в них загрозу для себе, то залишає за собою право на дії у відповідь, заявив Путін.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба попередив Путіна: напад на Україну надто дорогого коштуватиме РФ.

До слова, США готуються до «непередбачуваних обставин» через війська РФ біля кордону України. Нагадаємо, сенатори США хочуть збільшити військову допомогу Україні до $350 млн.

Раніше Кремль сказав, коли нападе на Україну. Також експерт розповів, чому навколо нашої країни неспокійно і чого хоче Путін.

Як відомо, РФ за місяць перекинула на Донбас вісім вагонів боєприпасів та різноманітне озброєння.

Раніше Кремль назвав ситуацію на Донбасі «дуже і дуже тривожною». Через це Канада розглядає варіанти додаткової військової допомоги Україні.

Також стало відомо, чи готова Росія до нападу на Україну: думка генерала.

2 листопада американські видання The Washington Post та Politico оприлюднили супутникові знімки скупчення російських військ у прикордонних районах. У Кремлі заявили, що не коментуватимуть переміщення військ, оскільки воно стосується внутрішніх справ держави, а самі знімки назвали зробленими на кордоні Білорусі та РФ.

Тим часом Захід збентежений: Росія перекидає танки до українського кордону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: