Генерал Забродський склав мандат нардепа

Генерал Забродський склав мандат нардепа
фото: з відкритих джерел

Нещодавно ВАКС закрив справу проти Забродського

На сайті Верховної Ради зареєстрований проєкт Постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата від фракції «Європейська солідарність» Михайла Забродського. Про це повідомляє пресслужба Ради. 

«Припинити достроково повноваження народного депутата України Забродського Михайла Віталійовича, обраного в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі...», – йдеться у повідомленні.

Згодом стало відомо, що Михайло Забродський написав заяву про складання мандата за власним бажанням.

Генерал Забродський склав мандат нардепа фото 1

Джерела LB у Верховній Раді говорять, що, ймовірно, Михайло Забродський після складання мандату працюватиме в структурі Генштабу, який очолює Валерій Залужний.

Варто зазначити, що Михайло Забродський на виборах був четвертим номером у списку «Євросолідарності» і займає посаду першого заступника голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки.

Михайло Забродський – генерал-лейтенант, командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил, Герой України. У січні 2013 року був призначений командувачем 95-ї окремої аеромобільної бригади, що дислокується в Житомирі. Під командуванням Забродського брала активну участь у війні на сході України у гарячих 2014−2015 роках. 

Забродського ЗМІ називають одним із найбільш фахових військових. Забродський від початку повномасштабного вторгнення допомагає Генштабу ЗСУ і головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному.

Нагадаємо, раніше Вищий антикорупційний суд закрив справу за обвинуваченням народного депутата від фракції «Європейська солідарність» Михайла Забродського у недостовірному декларуванні через закінчення строку давності. Його обвинувачували у вчиненні кримінального проступку, а саме недостовірному декларуванні, строк давності якого складає два роки. Цей строк закінчився 6 березня 2023 року.

Читайте також: Михайло Забродський: Якби я з Медведчуком і Новинським опинився в одному екіпажі бронетранспортера, можливо, це була б для мене проблема

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: