Радник Банкової розповів, чому окупанти відмовляються від гумдопомоги України для ОРДЛО

Радник Банкової розповів, чому окупанти відмовляються від гумдопомоги України для ОРДЛО
На окупованому Донбасі загострилася ситуація з коронавірусом
Фото з відкритих джерел

Росія несе відповідальність за те, що відбувається на окупованій території

Росія не дозволяє ватажкам ОРДЛО приймати гуманітарну допомогу від України, тому що таким чином вона підтвердить свою недієздатність в управлінні окупованими територіями. Таку думку висловив представник української делегації в ТКГ Олексій Арестович у програмі «Погляд з Банкової» телеканалу «Дім».

Він зазначив, що в ОРДЛО загострилася ситуація з Covid-19.

«Там ситуація дійсно вкрай тривожна. І російський препарат «Супутник V» абсолютно не працює як вакцина. І вони не справляються», – сказав Арестович.

Він зазначив, що Україна регулярно пропускає на непідконтрольні території Донбасу гуманітарну допомогу від Червоного Хреста і Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

При цьому допомогу в подоланні пандемії безпосередньо від України російська сторона не приймає.

«Її не приймає російська сторона категорично. З тієї простої причини, що для них це було б те ж саме, що і відкрити КПВВ, і показати, що Україна дбає про громадян, а вони не допрацьовують із точки зору пропаганди, утримання людей в страху і покорі», – сказав Арестович.

Він нагадав, що згідно з Женевською конвенцією, саме Росія як країна-окупант несе повну відповідальність за все, що відбувається в ОРДЛО.

Нагадаємо, раніше радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів, чим в Україні займатимуться новостворені кібервійська.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: