Рішення про фінансування аудиту «Укроборонпрому» Кабмін заново прийме на наступному засіданні

Рішення про фінансування аудиту «Укроборонпрому» Кабмін заново прийме на наступному засіданні

Три місяці тому було прийнято рішення РНБО про проведення аудиту «Укроборонпрому» в місячний термін. Кабмін все ще не можете оформити виділення грошей на цю перевірку

На початку червня Кабінет міністрів скасував власне розпорядження про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету 32 млн грн на фінансовий аудит «Укроборонпрому».

Про це стало відомо із протоколу урядового засідання від 5 червня, який оприлюднив голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський.

22 травня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд виділяє 32 мільйони гривень на аудит держконцерну.

Утім, документ не встигли оформити у відведений строк, що стало формальною підставою для його скасування.

В той же час прессекретар прем’єра Василь Рябчук повідомив, що рішення про фінансування аудиту «Укроборонпрому» скасовано через формальності, його очікують все ж прийняти на найближчому засіданні уряду.

«Під час доопрацювання рішення необхідним стало уточнення обсягів такої підтримки, відповідно рішення було скасовано, та очікується прийняття відповідного рішення на найближчому засіданні уряду», - повідомив він «Економічній правді».

Нагадаємо, 15 травня Володимир Гройсман заявив, що аудит «Укроборонпрому» повинен початись через 10 днів.

25 лютого в ефірі програми «Наші гроші» вийшло журналістське розслідування про корупцію в державному концерні «Укроборонпром», де фігурують Олег Гладковський та його син Ігор.

На початку березня РНБО вирішила провести огляд оборонно-промислового комплексу. А Кабінету міністрів доручено в місячний строк організувати із залученням міжнародних експертів аудит «Укроборонпрому» і підприємств – учасників цього концерну та за його результатами інформувати громадськість.

Через декілька тижнів уряд затвердив план перевірки «Укроборонпрому». У квітні профільні відомства мали провести огляд підприємств держконцерну, після чого повинен був розпочатися його масштабний аудит із залученням міжнародних експертів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: