Соратник Зеленського пояснив, який позитив отримала Україна від газової кризи

Соратник Зеленського пояснив, який позитив отримала Україна від газової кризи
Єгор Чернєв пояснив, який позитив отримала Україна від газової кризи
фото з відкритих джерел

«У європейців нарешті відкрилися очі на Росію»

Голова української делегації в парламентській асамблеї НАТО, «слуга народу» Єгор Чернєв пояснив, який позитив отримала Україна від газової кризи. Про це Чернєв розповів в інтерв’ю «Главкому».

Нардеп вважає, що європейці допустилися помилок, заграючи з Росією та закриваючи очі на деякі ризики, які зараз спливли.

«Ми попереджали Європу, що «Північний потік – 2» обов'язково стане інструментом шантажу ЄС з боку Росії. Але вони вирішили, що впораються з цим, і вірили, що Росія є надійним партнером. Тепер ми бачимо, що газопровід ще не запущено, а європейці вже отримали те, про що ми попереджали. Втішає лише те, що в європейців, нарешті, відкрилися очі на те, що собою являє Росія насправді, незважаючи на розповіді про її давні зв'язки з Німеччиною та Францією», – зазначив Чернєв.

Він також вважає, що безпосередньої загрози та кількість мігрантів, що перебуває зараз у Білорусі, для України не становить

«Щодо міграційної кризи, то безпосередньої загрози та кількість мігрантів, що перебуває зараз у Білорусі, для нас не становить. Вони точно не хотіли б залишатися на нашій території, їм потрібна Європа. Це питання більш політичне, ніж безпекове: як для Польщі, так і для нас. Йдеться про захист суверенітету та цілісності кордонів, які ніхто не має права порушувати. І ми цього не допустимо», – підкреслив нардеп.

Нагадаємо, німецький регулятор тимчасово призупинив процедуру сертифікації газопроводу «Північний потік – 2». Для її відновлення необхідне створення компанії – оператора газопроводу відповідно до законодавства ФРН.

Раніше німецький регулятор допустив Україну до сертифікації «Північного потоку – 2».

Зазначимо, американські сенатори пропонують вдарити по Росії новими санкціями через «Північний потік – 2».

Раніше Німеччина запропонувала спосіб позбутися газового тиску Росії. Також екологи анонсували нові судові позови проти «Північного потоку – 2».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: