Україна не має намірів втручатися у внутрішні справи Польщі – МЗС

Україна не має намірів втручатися у внутрішні справи Польщі – МЗС
фото з відкритих джерел

Україна високо цінує підтримку Польщі у відбитті російської агресії, підтримці шляху до членства в ЄС і НАТО

Польських ЗМІ поширюють коментарі кореспондентки польського телебачення ТVP в Брюсселі про нібито обіцянку Німеччини та Франції забезпечити Україні швидкий вступ до ЄС в обмін на «повалення» нинішнього уряду Польщі. Ця інформація не відповідає дійсності. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Зазначена інформація не відповідає дійсності. Категорично відкидаємо такі інсинуації. Українська сторона жодних таких пропозицій не отримувала, намірів втручатися у внутрішні справи Польщі не мала і не має» – йдеться у повідомленні.

Також Ніколенко наголосив, що Україна високо цінує підтримку Польщі у відбитті російської агресії, підтримці нашого шляху до членства в ЄС і НАТО. «Глибоко вдячні полякам, які проявляють солідарність із українцями. «Останнім проявом чого стало вручення президентом України державних нагород громадянам Польщі: журналістці Б’янці Залевській та медику-волонтеру Даміану Дуді. Переконані в безуспішності зусиль вбити клин у високий рівень поваги та співпраці наших народів», – уточнив Ніколенко.

Речник МЗС закликав польських друзів не піддаватися на спроби провокацій, працювати разом задля ефективної протидії спільним викликам.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна більше не передаватиме зброю Україні, оскільки сама перебуває в процесі активного переозброєння. 

Нагадаємо, Польща, ймовірно, наступного року скоротить обсяг допомоги, що надається біженцям з України.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: