Яценюк вважає, що відповідь на економічні виклики - інтеграція України в ЄС

Яценюк вважає, що відповідь на економічні виклики - інтеграція України в ЄС
За словами Яценюка, попри війну, втрату 7% території і 20% економіки - в Україні спостерігаємо позитивний ріст економіки та зменшення інфляції

Як тіло потребує крові - так економіка потребує грошей, доступу до ринку капіталів і інвестицій, - Яценюк

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк вважає, що відповідь на базові економічні виклики України - інтеграція України в ЄС. Про це він сказав під час 12-го Київського безпекового форуму 11 квітня, йдеться на партійному сайті.

Яценюк зазначив, що Україні необхідний доступ до дешевого капіталу з довгою тривалістю. «Нам необхідні інвестиції в людський капітал і промисловість», - наголосив лідер партії «Народний фронт».

За словами Яценюка, попри війну, втрату 7% території і 20% економіки - в Україні спостерігаємо позитивний ріст економіки та зменшення інфляції: «Але як тіло потребує крові - так економіка потребує грошей, доступ до ринку капіталів і інвестицій».

«Для того, щоб Україна була конкурентною, держава не може собі дозволити позичати на зовнішніх ринках під 10% річних. За скільки тоді буде позичати бізнес? Як можна конкурувати зі світовою економікою, коли підприємство в ЄС отримує кредит під 2-3% річних, а підприємство в Україні отримує кредит у гривні під 20% річних? Як цю конкуренцію можна подолати?», - пояснив він.

На думку Яценюка, економічної та політичної стабільності важко досягти, коли 30% бюджету іде на виплату зовнішніх боргів. «А для того, щоб перекредитуватися, треба ще заплатити 10% за новими ставками», - підкреслив лідер «Народного фронту».

Відповідь на базові економічні виклики, переконаний Арсеній Яценюк, - інтеграція України в ЄС: «Нам необхідний доступ до дешевого капіталу з довгою тривалістю. Нам необхідні інвестиції. Інвестиції в людський капітал, промисловість. Тому що це і є фундамент економічного зростання країни».

Так само, якщо в Україні не буде ринку капіталу і фондового ринку - ми не будемо в стані сформувати недержавне пенсійне страхування: «Куди тоді вкладати ці гроші, які люди будуть відкладати собі на пенсію?».

Яценюк звернувся до європейських партнерів: «Якщо оголошується приватизація, як була, наприклад, по пакетах обленерго чи Одеського припортового заводу, - приходьте, ризикуйте і купуйте. У вас є всі для цього можливості».

«Якщо ви зайдете в українську економіку і принесете сюди свої найкращі правила, то це і буде ще одним сильним поштовхом для реформ. Не тільки з точки зору високого політикуму, а з точку зору в першу чергу бізнесу, людей, які вміють створювати і хочуть успіху», - сказав Яценюк.

Нагадаємо, цьогорічний Київський безпековий форум, що проходить 11-12 квітня, зібрав рекордну кількість учасників – понад 1000. Серед них - високі представники української держави та державного керівництва, дипломатії й експертного середовища із понад 20 країн світу.

Київський безпековий форум заснований фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році. Відтоді форум щороку стає платформою для дискусій на високому міжнародному рівні щодо актуальних питань національної безпеки, безпекових питань Чорноморського регіону, Європи та світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Слабкість Заходу провокує силу Росії, тому чим більш об'єднані ми - тим менше шансів у наступників більшовизму захоплювати території, - Яценюк
Яценюк заявив, що ніхто за жодних обставин не змінить курс України до ЄС і НАТО
 Лідер партії «Народний фронт», засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк   відкрив 12-й Київський безпековий форум
Яценюк: Кремль можуть протверезити жорсткі санкції проти вищого керівництва РФ
 Лідер партії «Народний фронт», засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк   відкрив 12-й Київський безпековий форум
Яценюк: В Україні повинні бути розміщені військові підрозділи НАТО
 Лідер партії «Народний фронт», засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк
Яценюк назвав червоні лінії для переможця президентських виборів
 Лідер партії «Народний фронт», засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк  відкрив 12-й Київський безпековий форум
Яценюк: Перед політиками зараз стоять абсолютно нові виклики
Лідер партії «Народний фронт», засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк
Київ говоритиме зі світом, - Яценюк розповів, чого очікувати від Київського безпекового форуму
«Його законодавча й політична підтримка досі багато важить для України і допомагає у нашій боротьбі за свободу», - заявив політик
Яценюк: перейменування колишньої вулиці Кудрі на честь Джона Маккейна - символічний акт декомунізації
Яценюк у 70-річчя НАТО: Євроатлантична інтеграція України - незворотній процес
Яценюк у 70-річчя НАТО: Євроатлантична інтеграція України - незворотній процес
Лідер партії «Народний фронт» вважає, що необхідно готуватися до того, що треба потиснути руку переможцю президентських виборів
Яценюк: Політична боротьба у другому турі виборів не має перейти в політичну війну (відео)
Дата публікації новини: