Яценюк заявив, що ніхто за жодних обставин не змінить курс України до ЄС і НАТО

Яценюк заявив, що ніхто за жодних обставин не змінить курс України до ЄС і НАТО
Слабкість Заходу провокує силу Росії, тому чим більш об'єднані ми - тим менше шансів у наступників більшовизму захоплювати території, - Яценюк

Європейський союз – це «один з найкращих проектів за світову історію», тому за нього треба боротися, - лідер фракції «Народний фронт»

Лідер фракції «Народний фронт» Арсеній Яценюк заявив, що курс України на членство в Європейському союзі і НАТО записаний в Конституції, тому ніхто ніколи за жодних обставин не змінить його. Про це він сказав під час 12-го Київського безпекового форуму 11 квітня, йдеться на партійному сайті.

Яценюк зазначив, що часто обговорює з європейськими друзями формулювання таких заяв, як,  наприклад, Європейський союз визнає право України стати членом ЄС або Європейський союз визнає прагнення України стати членом ЄС.

2_22

«В мене до вас прохання, шановні друзі і партнери з ЄС: напишіть дуже просто – «Європа хоче бачити Україну членом Європейського союзу. От порядок денний, який необхідно зробити», - сказав Яценюк.

Так само, нагадав він, Україна отримала безвізовий режим з ЄС: «Мало хто вірив у те, що це відбудеться. У нас був конкретний план. У нас були конкретні рішення. І у нас є конкретний результат. Ми довели, що якщо ми ставимо ціль - ми її можемо досягати».

«Для того, щоб поставити ціль, необхідна рішучість. Слабкість Заходу провокує силу Росії. Слабкість демократії провокує силу диктатури. Тому чим сильніші ми - тим сильніша демократія. Чим сильніші ми - тим сильніші наші принципи. Чим більш об'єднані ми - тим менше шансів у диктаторів і різного роду наступників більшовизму захоплювати території, захоплювати світ і підривати його основи», - підкреслив лідер «Народного фронту».

Він наголосив, що Європейський союз – це «один з найкращих проектів за світову історію», тому за нього треба боротися. «На жаль, в силу хвилі популізму, демагогії і відсутності політичної волі найсильніший, найпотужніший проект стоїть сьогодні під питанням», - зазначив лідер партії «Народний фронт».

«Політична воля кожного європейського політика полягає в тому, щоб захистити майбутнє об'єднаної Європи. Щоби прийшов той момент, коли у великій об'єднаній Європі з'явиться ще одна країна – Україна. Ми можемо і повинні зробити все для цього», - сказав Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, цьогорічний Київський безпековий форум, що проходить 11-12 квітня, зібрав рекордну кількість учасників – понад 1000. Серед них - керівництво української держави та представники експертного середовища з понад 20 країн світу.

Київський безпековий форум заснований фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році. Відтоді форум щороку стає платформою для дискусій на високому міжнародному рівні щодо актуальних питань національної безпеки, безпекових питань Чорноморського регіону, Європи та світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

 Лідер партії «Народний фронт», засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк   відкрив 12-й Київський безпековий форум
Яценюк: Кремль можуть протверезити жорсткі санкції проти вищого керівництва РФ
 Лідер партії «Народний фронт», засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк   відкрив 12-й Київський безпековий форум
Яценюк: В Україні повинні бути розміщені військові підрозділи НАТО
 Лідер партії «Народний фронт», засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк
Яценюк назвав червоні лінії для переможця президентських виборів
 Лідер партії «Народний фронт», засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк  відкрив 12-й Київський безпековий форум
Яценюк: Перед політиками зараз стоять абсолютно нові виклики
Лідер партії «Народний фронт», засновник Фонду «Відкрий Україну» Арсеній Яценюк
Київ говоритиме зі світом, - Яценюк розповів, чого очікувати від Київського безпекового форуму
«Його законодавча й політична підтримка досі багато важить для України і допомагає у нашій боротьбі за свободу», - заявив політик
Яценюк: перейменування колишньої вулиці Кудрі на честь Джона Маккейна - символічний акт декомунізації
Яценюк у 70-річчя НАТО: Євроатлантична інтеграція України - незворотній процес
Яценюк у 70-річчя НАТО: Євроатлантична інтеграція України - незворотній процес
Лідер партії «Народний фронт» вважає, що необхідно готуватися до того, що треба потиснути руку переможцю президентських виборів
Яценюк: Політична боротьба у другому турі виборів не має перейти в політичну війну (відео)
 Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі програми «Головна тема. Вибір» на ТРК «Україна»
Дебати між кандидатами у другому турі повинні бути обов`язково, - Яценюк
Дата публікації новини: