Фаворов зрадів звільненню Вітренка з «Нафтогазу»

Фаворов зрадів звільненню Вітренка з «Нафтогазу»
 Вітренко ставив свої інтереси з точки зору політичного сприйняття вище за інтереси компанії, - Фаворов

Вітренко вже півтора року був самим деструктивним і токсичним персонажем в компанії, - Фаворов

Звільнення Юрія Вітренка з посади виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» пов’язано з тим, що він вже півтора року був самим деструктивним і токсичним персонажем в компанії.

Таку думку висловив ексглава дивізіону «Інтегрований газовий бізнес» групи «Нафтогаз» Андрій Фаворов у коментарі OilPoint.

«Це однозначно правильний крок з боку Андрія Коболєва. Рішення перезріло себе мінімум на рік» – сказав Фаворов.

За словами екстоп-менеджера НАКу, Вітренко зробив все, щоб ввести деструктив у роботу компанії.

«Мова про абсурдні «ліві» аудити діяльності Коболєва з трансформації системи управління компанії, які виглядали як спроби змістити Коболєва з посади, яку він сам хотів зайняти. Крім того, він повністю принижував роль компанії в справах проти «Газпрому» в Стокгольмі, кажучи про свій великий внесок, хоча це результат роботи всієї команди» – пояснив Фаворов.

За його словами, Вітренко ставив свої інтереси з точки зору політичного сприйняття вище за інтереси компанії і відкрито критикував керівництво НАКу, при цьому отримуючи від компанії зарплату.

«Він розколов компанію на два табори, які протистояли один одному», – додав Фаворов.

Так само, за його словами, внесок Вітренко в перемогу над «Газпромом» в Стокгольмському арбітражі занадто переоцінений.

«Він дуже любить приписувати собі чужі досягнення. Якщо бути об’єктивним, то НАК найняв юристів, які мали досвід перемоги над «Газпромом» в міжнародних арбітражах, і вони зробили свою справу. Вітренко приписує це собі, але насправді це стандартна базова робота, за яку платять зарплати, а йому ще бонус заплатили» – пояснив Фаворов.

«Тому не треба перебільшувати його роль. Успіх в Стокгольмі – не завдяки його зусиллям, а не дивлячись на його зусилля», – додав екстоп-менеджер НАКу.

Раніше стало відомо, що Юрія Вітренка вирішили звільнити з посади виконавчого директора НАКу.

Вітренко, в свою чергу, звинуватив главу правління компанії Андрія Коболєва в підписанні, так званого, «кабального» контракту на транзит газу в 2009 році.

У НАК «Нафтогаз Україна» звільнення виконавчого директора Юрія Вітренка пояснили оптимізацією внутрішньої організаційної структури компанії, а також перерозподілом обов'язків між підрозділами

Також стало відомо, що після звільнення Вітренка міжнародними справами НАКу займеться ексзаступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Вітренко заявив, що йому у лютому цього року припинили виплачувати зарплату.

Нагадаємо, весною 2018 року наглядова рада «Нафтогазу» ухвалила рішення виплатити 41 співробітникові компанії премії на загальну суму $46,3 млн за перемогу над «Газпромом» в Стокгольмському арбітражі. $20,7 млн виплатили одразу. Другу частину премій в розмірі $25,6 млн мали виплатити після погашення «Газпромом» боргу перед «Нафтогазом». 27 грудня 2019 року «Газпром» заплатив «Нафтогазу» $2,9 млрд (з урахуванням пені).

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: