Юрист назвав бюрократію, корупцію та валютні обмеження основними перепонами для іноземних інвесторів в Україні

Юрист назвав бюрократію, корупцію та валютні обмеження основними перепонами для іноземних інвесторів в Україні
Юрист зазначив, що попри триваючий період воєнного стану, НБУ поступово зменшує кількість обмежень і заборон для поетапного відновлення валютного ринку
фото з відкритих джерел

«Бюрократія, корупція та валютні обмеження»: Юрист назвав головні перепони для залучення іноземних інвестицій

В Україні існує низка важливих викликів, які негативно впливають на привабливість інвестиційного середовища країни. Про це у своїй колонці повідомив партнер Юридичної групи LCF, керівник практики корпоративного права, М&А та антимонопольного права Сергій Бенедисюк. 

Він зазначив, що Україна має великий потенціал для залучення іноземних і внутрішніх інвестицій. Країна має вдале географічне розташування, розгалужену логістичну мережу та розвинену інфраструктуру, просунуту цифрову економіку, високу інвестиційну дохідність, кваліфіковану й недорогу робочу силу.

«Тим не менш існують суттєві недоліки та перепони, які змушують іноземних інвесторів двічі подумати, перш ніж інвестувати в Україну», – написав юрист.

Серед цих недоліків він назвав надмірне регулювання бізнесу, що значно збільшує швидкість реалізації проєктів, корупцію, а також валютні обмеження.

«Існує низка важливих викликів, які негативно впливають на привабливість інвестиційного середовища України. Серед них бюрократичні перешкоди, надмірна регуляція бізнесу, корупційна складова, нестабільність у правовому регулюванні, валютні обмеження. З початком війни ці проблеми не зникли, при цьому додатково поповнившись ризиками, похідними від стану війни в країні», – підкреслив юрист.

Юрист зазначив, що попри триваючий період воєнного стану, НБУ поступово зменшує кількість обмежень і заборон для поетапного відновлення валютного ринку.

«Безумовно, такий крок (введення валютних обмежень – ред.) був і залишається цілком виправданим в умовах воєнного стану. Однак низка фінансових обмежень і заборон неминуче ускладнили як ведення бізнесу, так і інвестування в Україну», – пояснив Бенедисюк.

Він сподівається, що спільними зусиллями влади, бізнес-спільноти та громадянського суспільства вдасться подолати перешкоди та створити сприятливе середовище для інвестицій.

Як повідомлялось, Національний банк із 1 грудня пом’якшив валютні обмеження для бізнесу та громадян, зокрема, скасовує усі обмеження для банків та небанківських фінансових установ на обсяги можливого продажу ними готівкової іноземної валюти населенню.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

19 грудня відбудеться підсумкова пресконференція президента України Володимира Зеленського
Зеленський завтра дасть велику пресконференцію
Реформа Рахункової палати України. Як відреагували посли G7
Реформа Рахункової палати України. Як відреагували посли G7
Документ підписали у межах американсько-української конференції оборонно-промислової бази у Вашингтоні
Україна та США підписали декларацію про спільне виробництво зброї
Країни ЄС розмістили замовлення лише на 60 тис артилерійських снарядів
Країни ЄС не передали Україні й половини боєприпасів з обіцяного мільйона – ЗМІ
Протест на українсько-польському кордоні
Польські перевізники погрожують розширити акцію протесту на кордоні
Американський експерт пояснив, що зараз, в зимових умовах, відправити невеликі групи Bradley і Abrams в бій було б «неефективним» і «важким» рішенням з логістичної точки зору
Аналітики пояснили, чому Україна досі не використала у бою надіслані союзниками танки Abrams
Вночі під час повітряної тривоги на Хмельниччині працювали сили ППО
Атака дронів на Хмельниччину та понад 500 снарядів по Херсонщині: яка ситуація в регіонах
Заступниця спікера міноборони США Сабріна Сінгх
Пентагон заявив, що військова допомога США використовується в Україні ефективно
The Washington Post отримали доступ до аудіо- та відеозаписів, де російський олігарх Магомед Мусаєв каже, що це він «купив глобальний Forbes»
Forbes Global розірвав угоду про продаж медіакомпанії мільярдеру, якого пов'язують з РФ
Дата публікації новини: