В Україні можуть з'явитися «єІпотеки» та «єСубсидії»: в Офісі президента розкрили деталі

В Україні можуть з'явитися «єІпотеки» та «єСубсидії»: в Офісі президента розкрили деталі
Ростислав Шурма вважає ідею «єПідтримки» дуже перспективною
фото: tv5.zp.ua

Планується, що паралельно з державною програмою з'явиться ще десяток подібних продуктів

За аналогією з державною програмою «єПідтримка» в Україні невдовзі можуть почати діяти програми «єІпотека» та «єСубсидія». Пр це в інтерв’ю виданню Interfax-Україна повідомив заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма.

Також, за словами посадовця, влада наразі вивчає можливості запровадити подібні продукти не тільки для фізичних осіб, у вигляді іпотеки тощо, а і для бізнесу, який, у деяких випадках, теж потребує «точкової» підтримки з боку держави.

«Насправді «єПідтримка» – лише невеликий прототип наших майбутніх проєктів. Усе, що я вище описав – це, по суті, «єПідтримка» в іншому масштабі. Пільгова іпотека – це та сама «єПідтримка», тільки вартістю не 1 тис. грн, а 1 млн грн. Даємо можливість громадянину взяти іпотеку на пільгових умовах з допомогою держави. Але рішення, де купувати квартиру, він приймає самостійно. Ми даємо кошти споживачу», – зазначив Шурма.

Загалом щодо розвитку програми «єПідтримка» посадовець зазначив, що влада планує активно її розвивати, зокрема розглядається можливість запустити, наприклад, «єСубсидію».

«Таку саму карту, з якої можна витратити кошти тільки на оплату комунальних послуг. Це дозволить верифікувати отримувачів субсидій. А тут є великі питання. Так, з тих мільярдів гривень, що виділяються на субсидії, більшість потрапляють у точку, але є й зловживання. І ми чітко зможемо верифікувати кожного отримувача», – пояснив посадовець.

Ростислав Шурма підсумував, що сама «єПідтримка» буде щомісяця наповнюватися новими напрямами та продуктами. І паралельно з'явиться ще з десяток подібних продуктів.

Раніше повідомлялося, що від початку запровадження програми «єПідтримка» українці придбали за допомогою неї 326 тис. залізничних квитків, на які загалом було витрачено 131 млн «ковідних» гривень.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: