Прем'єр сказав, коли ще одній категорії українців можна буде витрачати ковідну тисячу на ліки

Прем'єр сказав, коли ще одній категорії українців можна буде витрачати ковідну тисячу на ліки
Окрім людей, старших за 60 років, купувати ліки за надані державою кошти зможуть і особи з інвалідністю I та ІІ груп
фото з відкритих джерел

Поки лише пенсіонери можуть витрачати кошти з програми «єПідтримка» на ліки

Цього тижня програму «єПідтримка» щодо придбання ліків буде розширено на осіб з інвалідністю I та ІІ груп. Про це сьогодні йшлося на селекторній нараді в Офісі президента України, йдеться на сайті глави держави.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що цього тижня уряд ухвалить рішення про розширення ініційованої президентом програми «єПідтримка»: окрім людей, старших за 60 років, купувати ліки за надані державою кошти зможуть і особи з інвалідністю I та ІІ груп. Також найближчим часом з’явиться можливість витрачати 1 тис. грн на комунальні послуги.

Загалом, за його словами, в межах програми «єПідтримка» українцям перераховано 7,8 млрд грн.

Прем’єр-міністр дав доручення Міністерству фінансів зробити прогноз виплат за бустерну вакцинацію.

Як відомом, з 7 лютого тисячу за вакцинацію можуть отримати підлітки. За останніми даними українці вже витратили 2,5 млрд грн із програми «єПідтримка».

До слова, у «Дії» з’явився Covid-сертифікат про бустерну дозу. Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації обіцяє надати детальний план щодо реалізації виплат українцям у 500 грн за бустерну дозу вакцини.

Як відомо, українці, які зроблять бустерну, третю дозу щеплення від коронавірусу, отримають через портал «Дія» ще 500 гривень в рамках програми «єПідтримка».

Також «тисячу за вакцинацію» можна витратити на ліки. Однак зробити це можуть не всі. Тисячу за вакцинацію дозволено витрачати на ліки лише громадянам, яким виповнилося 60 років й отримали повний курс щеплення від коронавірусу. Можна буде купити як рецептурні, так і безрецептурні ліки.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: