Зеленський скасував ПДВ та ввізне мито на комплектуючі для дронів

Зеленський скасував ПДВ та ввізне мито на комплектуючі для дронів
Це наступний крок до масштабування виробництва дронів
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

Імпортерів звільняють від оплати матеріалів, вузлів, агрегатів, устаткування та комплектуючих для БПЛА на час воєнного стану

Президент Володимир Зеленський підписав закони про скасування ПДВ (№ 9275) та ввізного мита на комплектуючі для дронів (№ 9276). Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

«Тепер імпортерів звільняють від оплати матеріалів, вузлів, агрегатів, устаткування та комплектуючих для БПЛА на час воєнного стану», – повідомив міністр. 

Федоров зауважив, що це наступний крок до масштабування виробництва дронів. Просто зараз Силам оборони потрібні тисячі безпілотників. 

Зазначимо, що  29 травня Верховна Рада ухвалила законопроєкти №№9275 та 9276, які на час воєнного стану скасовують сплату ПДВ та ввізного мита на комплектуючі для безпілотників. 

Нагадаємо, що 24 березня уряд дав старт масовому виробництву дронів в Україні. Рішення дозволило виробникам БПЛА активніше розвиватися, масштабуватися, реінвестувати прибуток, конкурувати з іноземними компаніями. Замість витрачання місяців на непотрібну паперову та бюрократичну роботу – пришвидшений допуск БПЛА до експлуатації, їх закупка та постачання на фронт. Раніше прибуток на іноземні комплектуючі був 1%, на власні товари та послуги – 30%. Така регуляція стримувала розвиток українських виробників, стимулювала їх до переїзду за кордон чи маніпуляцій з документами. Це треба було змінити. Щоб стимулювати розвиток БПЛА в Україні і залучити більше компаній до виробництва, масштабування та підвищення рівня локалізації комплектуючих, держава підняла частку прибутку до 25%.

Читайте також: Війна дронів. Куди зникли Байрактари і чи з'являться в Україні власні «Шахеди»

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: