Кличко назвав терміни відкриття оновленого кінотеатру «Київ»

Кличко назвав терміни відкриття оновленого кінотеатру «Київ»
Будівля кінотеатру «Київ» потребує капітального ремонту
Фото з відкритих джерел

Мер Києва Віталій Кличко прогнозує, що кінотеатр «Київ» може запрацювати через рік. Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами Кличка, компанії, яка виграла інвестиційний конкурс, завадила пандемія.

«І ця компанія сказала, що вони не можуть зараз реалізовувати проєкт, тому що інші кінотеатри цієї мережі не працюють і надходжень немає. Тобто трошки зсунулися терміни. Зараз ми проводимо переговори, вимагаємо від них максимально швидко це зробити. Але на підставі тих розмов, які я вів з орендарями цього кінотеатру, думаю, що їм потрібен ще рік», – зазначив мер.

До 2019 року кінотеатр «Київ» перебував к комунальній власності. Він відкрився ще 1952 року. На базі кінотеатру щороку відбувалася низка фестивалів, серед них «Молодість», «Британський театр у кіно» та частина сеансів DocuDays. Протягом 10 років будівлю орендувала компанія «Культурний центр «Кінотеатр «Київ».

15 квітня 2019 року переможцем відкритого конкурс на оренду приміщення кінотеатру «Київ», що належить до комунальної власності територіальної громади міста Києва, на відкритому аукціоні стало ТОВ «Сінема-Центр» із пропозицією у 2 млн 119 тисяч грн на місяць без ПДВ. Таким чином, надходження до бюджету столиці від оренди приміщення мало би збільшитися у 45 разів. Як відомо, попередній орендар сплачував 47 тис. грн на місяць за оренду приміщення кінотеатру.

Як повідомлялося, будівля кінотеатру «Київ» наразі перебуває у непридатному до використання за призначенням стані.

У мережі зявилося відео, де знято, в якому стані знаходиться кінотеатр після старих орендарів.

Наразі тривають підготовчі та погоджувальні процеси для капітального ремонту та відновлення столичного кінотеатру «Київ». Планується, що кінотеатр «Київ» буде відкрито до кінця цього року.

7 червня 2020 року під будівлею столичного кінотеатру «Київ» відбувся мітинг до річниці його закриття. Активісти вимагали від київської влади визнати чинну оренду з мережею «Сінема Центр» недійсною та провести новий конкурс, який брав би до уваги концепцію розвитку культурного центру та позицію кіноспільноти.

Згодом у червні 2020 року Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду поставив крапку в суперечках про правомірність перемоги ТОВ «Сінема-Центр» в аукціоні на оренду приміщення кінотеатру «Київ» і підтвердив її законність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: