«Варшавська» замість «Мінської». Коли у Києві перейменують станції метро

«Варшавська» замість «Мінської». Коли у Києві перейменують станції метро
Станція Київського метрополітену «Мінська» була відкрита у листопаді 1982 року 
фот: Вікіпедія

Кличко анонсував перейменування станцій Київського метро

Міський голова столиці Віталій Кличко припустив, що невдовзі низка станцій Київського метрополітену отримає нові назви замість пов'язаних із Росією і Білоруссю.

Очільник міста під час телемарафону назвав корисними пропозиції про перейменування окремих станцій метрополітену. Кличко навів приклад «Мінської» та вже підібрав новий варіант назви для станції.

«Якщо з Мінська йдуть погрози нам, з території Білорусі злітають літаки, які бомблять і випускають ракети по наших будинках – якесь недружнє нагадування. Я переконаний, що «Мінська» може стати «Варшавською». Це місто, що допомагає Києву», – розповів міський голова.

Кличко припустив, що такі зміни Київрада розгляне на найближчій сесії. Він пообіцяв зробити «правильні кроки» в питанні перейменувань.

Раніше стало відомо, що Київський метрополітен змінить назви п'яти станцій. Керівник столичного метрополітену просить владу перейменувати «проросійські» назви підземки.

Ідеться про такі станції:

  • «Площа Льва Толстого»;
  • «Берестейська»;
  • «Мінська»;
  • «Героїв Дніпра»;
  • «Дружби народів».

Додамо, що вулицю біля російського посольства у Чехії назвали на честь українських героїв. Також у Празі можуть назвати міст на честь українця Скакуна.

А в Івано-Франківську з'явиться вулиця Героїв Маріуполя. Нове ім'я отримає вулиця, яку назвали раніше на честь російського поета Михайла Лермонтова.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: