Фонд держмайна виставив на продаж Дніпровське протезно-ортопедичне підприємство: колектив проти

Фонд держмайна виставив на продаж Дніпровське протезно-ортопедичне підприємство: колектив проти
Фахівці Dnipro.protez звернулися до Фонду держмайна з закликом зупинити продаж закладу з виготовлення протезів для українських військовослужбовців
Фото rozmova.wordpress

У Dnipro.protez щороку виготовляють понад 1 200 виробів, а можливу приватизацію на підприємстві називають непрозорою

Фонд держамайна прийняв рішення продати державне підприємство Dnipro.protez, яке щороку виготовляє понад 1 200 протезно-ортопедичних виробів. Про ситуацію, що склалась, повідомляє благодійний фонд «Пацієнти України» – «Реабілітація травм війни» і ділиться також відео, на якому військові з ампутаціями кінцівок закликають залишити заклад у державній власності.

У повідомленні йдеться, що Dnipro.protez не дотаційний аутсайдер, а рентабельне та конкурентоспроможне підприємство з ефективною командою фахівців.

«Приватизувати його зараз – поставити під удар захисників, які потребують протезування чи обслуговування вже наявного протезного виробу. Жодних гарантій, що підприємство та фахівці зможуть продовжити роботу після продажу немає, а отже не лише виготовлення нових, а й обслуговування готових протезів – під питанням!», – йдеться в повідомленні.

Зрозуміти якою логікою послуговується Фонд державного майна України вкрай складно, – зізнаються у пресслужбі установи.  «Адже раціонально виставляти на торги збиткові активи… Лише в такому випадку, приватизація не виглядає, як рейдерство чи спроба прибрати конкурентів».

Також фахівці підприємства звернулися до очільника Фонду державного майна Віталія Коваля з закликом зупинити продаж держзакладу з виготовлення протезів для українських військовослужбовців.

Нагадаємо, на початку цього року Київський протезний завод став приватним: участь в аукціоні брали 14 учасників, з яких семеро запропонували за об'єкт більш ніж 100 млн грн (стартова ціна складала 31,3 млн грн). 

Читайте також: Міністерство охорони здоров'я дало поради, як спілкуватися з людьми з протезами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: