Експерти назвали п'ять способів, щоб знизити ризик раку
Ви можете знизити свої ризики завдяки дотриманню простих і зрозумілих правил
Лікарі пропонують п`ять бюджетних звичок, які зможуть зменшити ймовірність виникнення раку. Про це пише портал Medical Xpress.
Запобігти розвитку раку можна різними способами.
Насамперед потрібно внести невеликі зміни у свій спосіб життя. Наприклад, необхідно більше займатися спортом та їсти правильну їжу. Про те, які продукти та напої варто включити до раціону та від яких відмовитися, пише портал Medical Xpress.
Відомо, що за надмірної ваги чи ожирінні ймовірність розвитку раку в людини підвищується. Фахівці рекомендують на тиждень приділяти 150 (при тренуваннях середньої інтенсивності) або 75 хвилин (при тренуваннях високої інтенсивності) фізичної активності. Крім цього, корисно буде внести деякі зміни до щоденного раціону.
Поради, щоб знизити ризик раку:
- Щодня їсти фрукти, овочі, бобові та квасолю. Найкраще вживати це все у свіжому вигляді. Такі фрукти та овочі відрізняються високим вмістом клітковини, а також інших вітамінів та мінералів.
- Вибирати цільнозернові продукти замість рафінованих. Відмовтеся від білого рису, макаронів, білого хліба. Замість них зверніть увагу на цільнозернові варіанти цих продуктів та на коричневий рис.
- Обмежити споживання солодких напоїв та висококалорійних продуктів. Якщо ви будете їсти багато солодощів, то можете набрати вагу.
- Науково доведено, що алкоголь збільшує ризик розвитку багатьох видів раку. Серед них – рак гортані, ротової порожнини, печінки, стравоходу, молочної залози, товстої та прямої кишки. Фахівці радять на день пити жінкам лише одну порцію, чоловікам – дві.
- Бути обережніше з червоним та обробленим м'ясом. Деякі дослідження показують, що через червоне м'ясо може розвинутись колоректальний рак. Експерти рекомендують на тиждень вживати менше ніж 340-510 г такого м'яса на тиждень. Також можна замінити його птахом, рибою, бобами. Ще краще постаратися їсти якнайменше обробленого м'яса (бекон, хот-доги, м'ясні закуски).
Раніше ендокринологиня Євгенія Рогальська роз'яснила, чому українці полюбляють хейт і як на це впливають новини.
Коментарі — 0