Спортивний суд сьогодні вирішить справу російської фігуристки Валієвої

Спортивний суд сьогодні вирішить справу російської фігуристки Валієвої
Про сумнівну допінг-пробу Валієвої стало відомо 9 лютого
фото з відкритих джерел

Допінг-проба Валієвої від 25 грудня дала позитивний результат

Виїзна панель Спортивного арбітражного суду (CAS) проведе слухання у справі про допінг російської фігуристки Каміли Валієвої. Арбітрами призначені Джефрі Бенс із США, Фабіо Людика з Італії та Весна Ракочеві зі Словенії. Про це інформують російські ЗМІ.

Нагадаємо, 11 лютого Міжнародне агентство тестування офіційно підтвердило, що допінг-проба Валієвої від 25 грудня дала позитивний результат на заборонений триметазидин. Після цього Міжнародний олімпійський комітет та WADA подали апеляцію до CAS на рішення про скасування тимчасового усунення від Олімпійських ігор 2022 року Валієвої.

Про сумнівну допінг-пробу Валієвої повідомлялося 9 лютого. У зв'язку із цим МОК переніс церемонію нагородження за підсумками командного турніру Олімпіади. Збірна Росії, у складі якої виступала Валієва, стала переможцем у цьому виді програми.

Паралельно повідомляється, що Каміла Валієва здобула 26-й стартовий номер на коротку програму особистого турніру Олімпіади.

Нагадаємо, командні змагання на Олімпіаді в Пекіні завершилися 7 лютого. Збірна ОКР (Олімпійського комітету Росії) посіла перше місце, але медалі досі не вручили. Одна з учасниць, Каміла Валієва, отримала позитивний допінг-тест. В команди ОКР, як передбачалося, заберуть медалі, а Валієву дискваліфікують.

Раніше про допінг-систему розповіла Анастасія Шаботова, якій довелося змінити російську прописку на українську.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: