Хто такий Алі Абдель-Азіз? Темне минуле менеджера чемпіона UFC з Росії Хабіба Нурмагомедова

Хто такий Алі Абдель-Азіз? Темне минуле менеджера чемпіона UFC з Росії Хабіба Нурмагомедова
Алі Абдель-Азіз і Хабіб Нурмагомедов

Ця людина була конфіденційним інформатором для розвідки США

На обох прес-конференціях перед боєм з Хабібом Нурмагомедовим Конор МакГрегор привертав увагу до темної діяльності Алі Абдель-Азіза та розворушив черговий вулик.

На сьогоднішній день, Алі Абдель-Азіз – виконавчий директор компанії Dominance MMA, а також один з найвпливовіших менеджерів у ММА (під його керівництвом є близько 50 професійних бійців). Алі – дуже велика фігура у світі ММА.

Але Конор назвав його терористом: «Алі Абдель-Азіз – божевільний терорист. Забирайся звідси, я і про тебе можу багато розповісти. Так що не відкривай свій рот і не заважай мені фотографуватися. А як поживає Ноа? Як там Ноа?»

«Менеджер Хабіба – донощик, щур-терорист. Я можу заглибитися у серйозні деталі. Він прилетів з Каїра, столиці Єгипту, у Нью-Йорк 11 вересня 2001 року. Його спіймали з п'ятьма паспортами. Він став інформатором. Я взагалі не розумію, що він все ще робить у цій країні. Він спокійно тут ходить. Просто не віриться», - заявляв МакГрегор.

Уся інформація про Абдель-Азіза була взята з результатів розслідування репортера RealFightStories.com Майка Рассела, сайту FuqraFiles.com, присвяченому виявленню небезпек ісламістського екстремізму, Мартіна Мауіра, який випустив документальний фільм і книгу про MOA, а також від авторів книги «Вороги всередині: всередині секретного підрозділу Департаменту поліції Нью-Йорка» Метта Апуццо й Адама Голдмана.

Початок

Справжнє ім'я Алі Абдель-Азіза – Алаа'елдін (вимовляється як Аладін) Рагб Фекрі Абдельазіз Ахмед, він же Алі Ібрагім або Алі Азіз.

Вперше Алі прибув у США у 1996 році у віці 18 років. Як він стверджував пізніше, він приїхав у США у складі олімпійської збірної Єгипту на Ігри-1996 в Атланті.

На той момент у складі збірної Єгипту з дзюдо було заявлено двох спортсменів (Bassel El-Gharbawy і Heba Hefny), серед яких Алі не було.

• Також від джерел Марка Рассела відомо, що Алі прибув у США, щоб уникнути судового переслідування у Єгипті за шахрайство.

Алі недовго жив у Нью-Йорку, потім поїхав до Грузії, та влітку 1998 знову повернувся у США, про що свідчать публічні записи, які показують, що він проживав у Колорадо-Спрінгс. Там же він відвідував мечеть, частими відвідувачами якої були учасники МОА. Десь у цей час Алі все частіше опиняється у компанії Джеймса Д. Вільямса – лідера руху «Мусульмани Америки» у Колорадо.

Мусульмани Америки (Muslims of America, MOA) є альтернативною назвою терористичної групи Jamaat ul-Fuqra на чолі з шейхом-радикалом Мубараком Алі Гілані у Пакистані.

• Алі стверджує, що Гілані фінансують інші радикальні ісламські лідери та групи. Він сказав, що «багато мусульманських лідерів звертаються до нього по допомогу».

• Три колишні члени MOA розповідають Fuqra Files, що вони вперше дізналися про Алі через члена у Колорадо на ім'я Табарі Малік Захір, який був у MOA з дитинства.

.jpg_02

Перший арешт і вербування

11 вересня 2001 року Алі мав летіти рейсом з Каїра у Нью-Йорк, використовуючи вкрадений паспорт громадянина США на ім'я Роберта Бріттона. У підсумку Алі було висунуто звинувачення у підробці документів.

Надалі він був переправлений у Федеральну виправну установу у Літтлтоні, штат Колорадо. Там же перебував високопосадовець МОА (ім'я не вказується), до якого наблизився Алі.

Алі провів в ув'язненні близько двох років, і за цей час він став «конфіденційним інформатором 184» для відділу розвідки Нью-Йорка у 2003 році. З метою створення нової легенди для Алі, уряд США «депортував» його із США назад у Єгипет і дозволив йому повернутися у країну, щоб проникнути у МОА. Для департаменту поліції Нью-Йорка Алі носив прізвисько «Дельфін», а у ФБР – «Tap Out».

У своєму інтерв'ю з Мартіном Мауіером Алі Абдель-Азіз вказав, що він був ближче за всіх до канадського підрозділу MOA, зокрема, їхнього лідера Хусейна Адамса, також відомого як «K2».

Алі Абдель-Азіз сказав Мауіеру, що він швидко піднявся на вершину МОА та став правою рукою Хусейна Адамса.

Джерела стверджують, що Алі швидко піднявся службовими сходами через те, що був основним донором MOA. Одне джерело згадує, що одного разу була колекція пожертвувань від членів МОА, і Алі дав тисячі доларів, перевершивши всіх інших. Він був описаний усіма джерелами як «дуже зарозумілий» і «дратівливий», часто вихваляючись, що він «найкращий» боксер і баскетболіст. Він брав участь у баскетбольних турнірах, де збирали кошти для організації.

Алі, якого деякі члени МОА вважали охоронцем Хусейна Адамса, сказав Мауіеру, що він був корисний, тому що він викладав учасникам бойові мистецтва, арабську мову та вчив, як читати Коран.

Алі також стверджував, що він допоміг департаменту поліції Нью-Йорка перехопити велике постачання зброї для МОА.

Колишніми учасниками МОА також підтверджено зв'язок Алі з іншими лідерами організації, зокрема через те, що саме у квартирі Алі у Бінгемтоні, Нью-Йорк, відбувалася зустріч лідера МОА з Південної Кароліни з іншими посадовими особами терористичного угрупування.

_1

Кінець шпигунської кар'єри

Алі, як і інші джерела, які мають досвід роботи з МОА, розмірковують над тим, чому влада США дозволяє МОА вести свою діяльність. Він стверджував, що надав велику кількість доказів терористичної діяльності організації МОА.

У 2008 році Алі відправився у Єгипет і був заарештований єгипетською владою, але незабаром його відпустили. Коли він повернувся у США, ФБР влаштувало йому допит про його затримання у Єгипті та про інші заходи, на яких він міг не пройти поліграф. У тому числі Алі провалив питання про те, розкрив він свою таємну роботу в уряді США. Після цього ФБР припинило співпрацю з Алі як з інформатором.

Джерело, пов'язане з MOA, повідомило Fuqra Files про те, що Алі сам зізнався у MOA, що він працює на уряд США та є інформатором.

• Публічні записи показують, що Алі Абдель-Азіз був заарештований у 2009 році, і звинувачення були подані у Північній Кароліні.

Уряд США намагався відправити його назад у Єгипет, але у 2011 році він отримав притулок, заявивши, що єгипетський уряд вб'є його, якщо він повернеться у свою країну. Саме тоді Алі вирішив публічно виступити проти МОА та звернутися до Мауіера за допомогою.

Після того, як Алі дав інтерв'ю Мауіеру, він припинив публічно говорити про свій час у MOA та попередні відносини з Департаментом поліції Нью-Йорка та ФБР.

Файли Fuqra можуть підтвердити, що сам Шейх Гілані санкціонував вбивство Алі Абдель-Азіза, але джерела не можуть підтвердити, що MOA активно задумує діяти відповідно до цього рішення. Однак ці джерела вважають, що деякі співробітники МОА спробують убити Алі, якщо їм нададуть таку можливість.

У деяких джерелах створюється враження, що він не розірвав всі асоціації з членами МОА або членами ісламістських організацій, які працюють у таких колах, як МОА.

Алі та Хабіб

Деякі вболівальники впевнені, що Абдель-Азіз прищепив Хабібу агресивну поведінку, особливо це стало помітно в останні кілька років. Нурмагомедов справді раніше не дозволяв собі образ на адресу інших бійців, і UFC завжди ставила в приклад спокійного та врівноваженого спортсмена.

А свого часу Абдель-Азіз був спійманий на тому, що писав у Twitter образи на адресу МакГрегора з акаунту Френкі Едгара. Тому багато хто зараз не дивується, наскільки агресивний став Хабіб. Хоча з Конором Нурмагомедов, навпаки, вибрав тактику спокою.

Історія про Ноя

На першій прес-конференції Конор кричав на адресу Алі: «Як Ной? Як там Ной?». МакГрегор говорив про сина Абдель-Азіза. Журналіст MMA Майк Рассел розповів про те, що Абдель-Азіз відмовився від сина у Колорадо, коли він став інформатором всередині МОА. Рассел повідомив, що Алі також не заплатив 50 000 доларів аліментів, незважаючи на свою прибуткову кар'єру.

Також Рассел стверджував, що Ноа дивився прес-конференцію. Більш того, він фанат МакГрегора: «Він – чудовий хлопець, вихований мамою та вітчимом, якого вважає справжнім батьком і найкращою людиною з усіх, кого знає».

Інший відомий журналіст зі змішаних єдиноборств Аріель Хельвані пише, що зустрічався із сином Абдельазіза у минулому році на турнірі UFC 217. «Він був разом з Алі на прес-конференції BodyArmor. Не знаю історію їхніх взаємин, але я точно зустрічав його. Якщо мені не зраджує пам'ять, він навіть сказав, що Конор – його улюблений боєць».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

МакГрегор – перший боєць в UFC, кому вдалося виграти раунд у Нурмагомедова (фотофакт)
МакГрегор – перший боєць в UFC, кому вдалося виграти раунд у Нурмагомедова (фотофакт)
Нурмагомедов і МакГрегор пообіцяли розмазати один одного по октагону (відео)
Нурмагомедов і МакГрегор пообіцяли розмазати один одного по октагону (відео)
МакГрегор зачекає: Мейвезер-молодший повертається у ринг для бою з Менні Пакьяо
МакГрегор зачекає: Мейвезер-молодший повертається у ринг для бою з Менні Пакьяо
Усі квитки на бій Нурмагомедов - МакГрегор були продані за три хвилини
Усі квитки на бій Нурмагомедов - МакГрегор були продані за три хвилини
Росіянин Нурмагомедов та ірландець МакГрегор битимуться у Вегасі – офіційно
Росіянин Нурмагомедов та ірландець МакГрегор битимуться у Вегасі – офіційно
Тео Джеймс, Юэн МакГрегор и Леа Сейду в первом трейлере мелодрамы «Зои»
Тео Джеймс, Юэн МакГрегор и Леа Сейду в первом трейлере мелодрамы «Зои»
Конор МакГрегор. Фото REUTERS
Як чемпіон UFC МакГрегор напав на автобус з бійцями, серед яких був росіянин. Повне відео інциденту
Хабіб Нурмагомедов і Конор МакГрегор
Чемпіон UFC МакГрегор напав на автобус, у якому їхав російський боєць. Відео інциденту
Конор Макгрегор. Фото: Bloodandsweat
Макгрегор офіційно позбавлений чемпіонського пояса UFC
Дата публікації новини: