Напрочуд вдала Рибалка Яремчука й Маліновського. Європейські ЗМІ про наших за кордоном

Напрочуд вдала Рибалка Яремчука й Маліновського. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Руслан Маліновський

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців

Спортивна редакція «Главкому» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Бельгії. «Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Хавбек бельгійського «Генка» й збірної України Руслан Маліновський продовжує перебувати в фокусі максимальної уваги мас-медіа та вболівальників – як України, так і Бельгії. В черговому матчі його клубу в рамках Ліги Жупілє зі «Стандардом» з міста Льєж Руслан результативними діями не відзначився, а його команда гостьовий матч зіграла внічию 1:1. Проте після завершення матчу «Генк» організував опитування серед вболівальників на визначення кращого гравця команди в цій зустрічі. За підсумками голосування кращим гравцем «Генка» був визнаний саме українець. Як показує практика матчів «Генку» з початку сезону, саме Руслан є справжнім лідером команди.

25b069.25b069.

Про успішність дій Маліновського поговоримо на прикладі поєдинку проти команди колишнього захисника київського «Динамо», віце-чемпіона світу Домагоя Віди «Бешикташу» в межах Ліги Європи напередодні гри зі «Стандардом».

Це був типовий матч у виконанні українського хавбека. Всього Маліновський виконав 75 передач з точністю 85%, при цьому чотири з них носили гострий характер. Наш футболіст виграв 16 єдиноборств з 27-ми, 11 разів вдало обіграв суперників, тричі вступив у відбір м'яча й завдав два неточних удари по воротах з дальньої дистанції. Нарешті, головне, що зробив Руслан – гольова передача на партнера.

Таким чином, у поточному сезоні півзахисник збірної України виконав вже 15 результативних дій – забив вісім голів та віддав сім результативних передач. Його «Генк» є лідером першості Бельгії, маючи на рахунку 30 очок.

За підсумками матчу зі «Стандардом» Sporza прокоментувала гру Маліновського наступним чином. «…Провів гру на традиційно високому рівні. Кілька разів загострював перебіг матчу дотепними передачами, міг відзначитися й сам. Навіть з урахування того, що не зміг поповнити свій доробок вдалими діями у статистичному вимірі, може вважати цей матч однозначно вдалим…»

Форвард іншого бельгійського клубу, команди під назвою «Гент», Роман Яремчук, проводить теж непоганий сезон. В черговому матчі Ліги Жупілє його команда протистояла «Шарлеруа», а Яремчук провів на полі 81 хвилину. Колишній нападник київського «Динамо» результативними діями не відзначився й був замінений на 80-й хвилині. 

Втім, в попередньому турі чемпіонату Бельгії «буйволи» (прізвисько «Гента») в гостях переграли «Остенде» з рахунком 4:0. В цій грі двома результативними діями відзначився й нападник збірної України. Спочатку він віддав гольовий пас на партнера, а потім забив м'яч, перервавши свою тривалу серію без результативних ударів. З урахуванням офіційних матчів за збірну вона склала 12 ігор і включила в себе 974 хвилини. Вихованець львівського футболу не забивав більше двох місяців. Наразі актив Романа налічує чотири голи й одну результативну передачу.

Видання Voetbalkrant про виступ Романа каже наступне. «…Не забив, проте казати, що це був не його день, теж не варто. Одна з чеснот Яремчука – вміння знаходити партнерів у вигідних позиціях, не бути жадібним на паси й просто грати на команду…»

Півзахисник турецького клубу «Сівасспор» Сергій Рибалка в черговому матчі свого клубу в рамках вищого дивізіону місцевого чемпіонату Суперліги вийшов у стартовому складі свого колективу. Гру проти «Кайсеріспора» його команда провела невдало, програвши з рахунком 20, а сам Сергій провів на полі 64 хвилини. З початку нинішнього сезону Рибалка зіграв у складі «Сівасспора» десять матчів.

В його актив поки одна гольова передача. Варто сказати, що колектив Сергія нині проводить украй невдалий період – «хоробрі» показують зовсім не сміливий футбол, і виграли лише один матч із десяти останніх ігор. Враховуючи, наскільки швидкі на «розправу» в Туреччині футбольні боси, відставки тренерського штабу «Сівасспора» можна очікувати з дня на день…Наразі ця команда посідає 14-ту позицію з десятьма очками. 

А що ж турецькі ЗМІ написали про гру нашого хлопця? Автори Milliyet Рибалку, як і весь «Сівасспор», не пошкодували. «…Для того, щоб вигравати матчі, треба показувати якісний футбол не тільки біля воріт суперника, а й у центрі поля. Без цього не буде просування вперед, не буде плацдарму для пасів на гравців лінії атаки, не буде відчуття впевненості в своїх силах. Він цей матч провів невдало саме через те, що не зумів нав’язати супернику свою волю в центрі поля…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Фото:  krcgenk.be
«Кортрейк» Макаренка поступився дорогою до фіналу Кубка Бельгії «Генку» Маліновського
Руслан Маліновський. Фото: ФК Генк
Маліновський забив два м'ячі в контрольному матчі за «Генк»
Руслан Маліновський (праворуч). Фото: Photonews
«Генк» Маліновського в фіналі Кубка Бельгії поступився «Стандарду» Лучкевича
 Маліновський з партнерами. Фото: ФК Генк
Маліновський голом врятував свою команду від поразки в чемпіонаті Бельгії (відео)
Євген Макаренко відзначився дебютною гольовою передачею за Андерлехт
Українські сенсації в Західному футболі. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Руслан Маліновський. Фото: ФК Генк
Маліновський та Яремчук відзначилися гольовими передачами у чемпіонаті Бельгії
Руслан Маліновський
«Генк» відмовився продавати Маліновського в іспанську «Сельту»
Руслан Маліновський
Українці Маліновський і Пластун потрапили в збірну другого туру чемпіонату Бельгії
Руслан Маліновський
Голу-красеня Маліновського «Генку» для перемоги в дербі не вистачило (відео)
Дата публікації новини: