Снайпер зібрної України розповів, як команда розтринькала 19 очок переваги над Чорногорією

Снайпер зібрної України розповів, як команда розтринькала 19 очок переваги над Чорногорією
Олександр Мішула двома поспіль триочковими влучаннями повернув Україну у боротьбу, але врятувати команду повноцінно не зміг
Іван Вербицький

Олександр Мішула - про матч, у якому національна команда України втратила шанси вийти в фінальну частину Кубка світу

Заключна домашня зустріч у відбірній кампанії Кубка світу-2019 проти чорногорців склалася для збірної України з баскетболу драматично. Маючи в першій чверті 19-очкову перевагу, надалі наша команда розгубила лідерство і поступилася 74:76.

- Звичайно, ми не розслабилися, - коментує події на майданчику для «Главкома» один з найкращих гравців української збірної Олександр Мішула. - Суперники почали жорсткіше грати в обороні, роль лідера взяв на себе Дерек Нітгем, котрий забив свої кидки. Кидки важкі, але вони були влучні. Різниця розтанула, якийсь час ми трималися на рівних, але в кінці суперника трохи відпустили.

- Ви теж забили складні кидки з-за дуги...

- Але пізно. Треба було починати раніше, я спохватився лише в кінці зустрічі.

- Це була ваша особиста ініціатива чи завдання тренера?

- Ні, це в мене у голові народилося. У мене завжди так - потрібно найперше з собою розібратися.

- Бували у вас випадки, коли розгублювали таку велику перевагу в настільки відповідальному матчі?

- Так відразу й не згадаю, але у баскетболі такі речі не рідкість. Неприємно, але треба працювати над помилками. Дуже потрібний матч. Нехай не змогли зачепитися за потрібну різницю (Україні була потрібна перемога з перевагою мінімум у вісім очок - авт.), але за чисту перемогу поборотися ж могли.

- Наскільки вплинули на результат кадрові втрати - травма Володимира Геруна, неприїзд Артема Пустового?

- Думаю, ця невизначеність могла заважати тренеру. Він розраховував на одних гравців, а довелося грати іншими. А нам, гравцям, що? Граємо тими, хто приїхав. Такого, щоб засмучуватися, мовляв, хтось не приїхав, у нас немає. Ми завжди б'ємося до останнього. Думаю, кожен гравець, який виходив на майданчик проти чорногорців, виклався на 100 відсотків.

- 25 лютого виїзним матчем зі Словенією українська збірна завершить відбірну кампанію. Які емоції за її підсумками залишаться?

- Аналіз, звісно, ліпше проводити тренерам. Можу сказати, що перша частина відбору продемонструвала, що потенціал у нас є, доволі великий. Шкода, що з кінцівкою не склалося. Прикро, що не зачепилися за чемпіонат світу. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: