За честь України постояло лише «Динамо». Європейські ЗМІ про наші єврокубкові матчі (відео)

За честь України постояло лише «Динамо». Європейські ЗМІ про наші єврокубкові матчі (відео)
Лише «Динамо» цього разу зуміло порадувати вболівальників результатом у матчі з представником Франції «Ренном»
Фото: dynamo.kiev.ua

«Главком» не полінився «пройтися» по англійським, французьким та азербайджанським ЗМІ, щоб зрозуміти про матчі, які відбулися напередодні

В межах двох європейських клубних турнірів, Ліги чемпіонів та Ліги Європи, у англійському Манчестері та українських Києві й Полтаві відбулися важливі для українських вболівальників матчі. «Шахтар» та «Ворскла» програли англійському «Манчестер Сіті» та азербайджанському «Карабаху» відповідно».

І лише «Динамо» цього разу зуміло порадувати вболівальників результатом у матчі з представником Франції «Ренном». «Главком» не полінився «пройтися» по англійським, французьким та азербайджанським ЗМІ, щоб зрозуміти про матчі, які відбулися напередодні, та настрої журналістів, більше.

Британська преса перемозі команди Хосепа Гвардіоли, таке враження, не здивувалася. Цікаво, що акцент колеги роблять, в тому числі, на моменті, коли команда англійського клубу отримала право на пробиття пенальті.

Автори BBC Sport дають розгорнуту думку щодо подій у матчі.

«…«Манчестер Сіті» здобув найбільшу перемогу в Лізі чемпіонів, відлупцювавши, знищивши донецький «Шахтар». Але гол в доданий час в іншому матчі групи F означає, що їм ще треба дочекатися моменту, коли вихід у плей-офф стане реальністю. «Містяни» домінували в грі з українцями, а хет-трик Габріеля Жезуса в поєднанні з дивним пенальті й голами від Давида Сільви, Ріяда Мареза й Рахіма Стерлінга дозволив оформили перемогу «Сіті» з нищівним рахунком 6:0. Цей результат перевершив їх виїзну перемогу 5:0 в матчі проти бухарестського «Стяуа» в серпні 2016-го року в кваліфікації змагання.

Рішення про призначення першого пенальті варто відокремити й назвати обставини, при яких господарі забили другий гол, не інакше як дивними. Стерлінг впав після того, як спіткнувся ногою об землю, хоча ніхто його не атакував. Рефері Віктор Кашшаї помилково призначив пенальті, який Жезус перетворив в перший з трьох своїх голів. Епізод на 24-й хвилині - найбільш обговорюваний момент матчу. Кашшаї у 2011-му році судив фінал Ліги чемпіонів між «Барселоною» й «Манчестер Юнайтед», проте цього разу він неприємно здивував. Призначення пенальті стало шоком і для «Манчестер Сіті», і для «Шахтаря». Стерлінг не просив пенальті й Пятов почав сміятися, коли суддя таки його призначив. Хоча наставник «містян» Хосеп Гвардіола говорив четвертому арбітру, що це помилкове рішення… Хибне призначення пенальті від Кашшаї дозволяє задатися питанням щодо цього арбітра: а чи не найгірше це призначення в історії? У вечір середи Рахім Стерлінг став, на нашу думку, першим футболістом, на якому сфолив його власний носок ноги…»

.png_110

Французькі ЗМІ визнають, що «Динамо» було вище «Ренна» на голову.

Журналісти відомого видання L'Équipe про поєдинок у Києві написали наступне.

«…Диво – ось те, що потрібно «Ренну», щоб приєднатися до 32-х клубів, які продовжать виступати в Лізі Європи навесні. «Ренн» знищила в Києві, команда перебуває біля прірви. Переможені «Динамо» гравці Сабрі Лямуши на п'ять очок позаду українців і казахів з «Астани». Незважаючи на те, що у гостей було кілька відмінних моментів забити – у Сарра та Ньянга були непогані шанси – все справедливо. Бретонський корабель затонув, адже реалізованих гольових шансів було більше у київського «Динамо». Господарі втілили свою перевагу в забиті голи – Вербич, Миколенко й Шапаренко «випарували» надії французів не позитивний підсумок зустрічі.

1_31

Переломним моментом в грі варто назвати втрачену можливість Сарра, коли «Ренн» міг зрівняти рахунок і повернути інтригу. Майже відразу після цього – через 14 по тому – «Динамо» подвоїло свою перевагу. Надалі «червоно-чорним» довелося ще важче, ми побачили навіть безліч ударів по воротах «Ренна», незвично багато…»

Спортивні та футбольні ЗМІ Азербайджану перемогу «Карабаха», таке враження, якщо й очікували, то десь у глибині душі. В цілому журналісти цієї країни щодо своєї команди налаштовані радше скептично – їх не задовольняє якість гри колективу в останніх матчах.

Кореспонденти AzeriSport про «Ворсклу» фактично не говорили, а висловили стриманий оптимізм з приводу гри свого колективу.

«…Спочатку варто взяти до уваги всі аспекти, а це – втома, холод (по ходу матчу температура падала до нуля, а перед стартом була всього +1), бажання зберегти сили з урахуванням подальшого щільного графіку... З огляду на це можна припустити деякі поблажки щодо грі «скакунів», будьмо об'єктивними ... Повертаючись безпосередньо до матчу, ми в черговий раз побачили головну проблему: над завершенням атак треба працювати. Та й реалізація знову підводила. Навіть єдиний гол у матчі був забитий з пенальті (призначеного цілком справедливо).

У плані завершення атак з гри, а не зі «стандартів», агдамці відчувають великі, дуже великі проблеми. Правда, були деякі ознаки поліпшення. Хочеться вірити, що цей компонент гри буде поліпшуватися в подальшому. Його необхідно приводити в порядок. Незважаючи на перемогу й усі ті чинники, які могли перешкодити «Карабаху» показати свою гру, немає того звичайного відчуття радості. Емоційно перемога вийшла не райдужною. Не було відчуття здобутого реваншу, почуття виконаного обов'язку. З іншого боку, «Карабах» зіграв так, що закривав супернику підступи до своїх воріт. Хоча моменти в господарів поля були, але дійсно небезпечним був всього один. Але в даному випадку не стільки важлива видовищна гра, скільки результат. А результат у нас є…»

Максим Салівон, для «Главкома»


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Джон Бітон
Ліга Європи. Матч «Динамо» - «Ренн» обслужить бригада арбітрів з Шотландії
Фото: ФК Яблонець
Київські дармоїди та донецький каток. Європейські ЗМІ про єврокубкові матчі українських клубів
ФК Ворскла
«Ворскла» також буде представлена у футбольному симуляторі FIFA 19
Олександр Хацкевич
За тур до екватора: українські клуби продовжують боротьбу за путівки до плей-офф єврокубків
FIFA 19: Стали відомі рейтинги гравців «Шахтаря» і «Динамо» (фотогалерея)
FIFA 19: Стали відомі рейтинги гравців «Шахтаря» і «Динамо» (фотогалерея)
Едуард Соболь
Захисник «Шахтаря» на правах оренди перейде в клуб, який є суперником «Динамо» у Лізі Європи
Фото: Станіслав Груздєв
Як «Динамо» вполювало орлів, а «Шахтар» загнав вовків. Огляд європейських ЗМІ
Фото: ФФУ
Тренерський штаб збірної України побуває на єврокубкових поєдинках «Динамо» і «Шахтаря» в Римі
Мирон Маркевич
Маркевич: Кращого жереба для «Динамо» і «Шахтаря» і не придумаєш
Дата публікації новини: