Український Porsche: старий «Запорожець» перетворили на спорткар (відео)

Український Porsche: старий «Запорожець» перетворили на спорткар (відео)
Старий «Запорожець» з динамікою Porsche
Скріншот з відео

Старенький «горбатий» ЗАЗ-965 розганяється до 100 кілометрів на годину менш ніж за 4 секунди

Ентузіаст із Кропивницького змусив старенький ЗАЗ-965 розганятися до 100 кілометрів на годину менш ніж за 4 секунди – час, за який до «сотні» доїжджають деякі сучасні спортивні автомобілі. Наприклад, такий само показник розгону має розкішний Porsche Taycan 4S, який коштує більше 2 млн гривень.

Проте, динаміка – не єдина спільна риса «Тайкана» та «Запорожця» з Кропивницького. Обидві моделі є електромобілями. «Горбатий» теж отримав електричний привод, якій живиться від батарей, «позичених» у Nissan Leaf.

Електричний ЗАЗ-965 вже встиг побити Tesla Model S у, так званому, драг-рейсі, коли машини змагаються на швидкість у заїзді на чверть милі (приблизно 400 метрів). Щоправда, тоді «Запорожець» розганявся до «сотні» за 4,3 сек. З того часу автор проєкту поліпшив результат.

Це не єдиний електричний проєкт, побудований на базі ЗАЗ. У Дніпрі на електромобіль перетворили «Таврію». Електричну модель навіть поставили на облік.

Проєкт отримав назву Kozak EV. Замість двигуна внутрішнього згоряння, автомобіль отримав електромотор, блок управління електромотором, контролер, перетворювач напруги, батарею та зарядний пристрій.

Ще одна «фішка» електричної «Таврії» – замість аналогових приладів з'явилася цифрова панель.

Про найцікавіші «Запорожці» сучасності, «Главком» розповідав у матеріалі за цим посиланням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: