Авіакатастрофа в Афганістані. ЗМі назвали кількість пасажирів на борту літака, який міг розбитися

Авіакатастрофа в Афганістані. ЗМі назвали кількість пасажирів на борту літака, який міг розбитися
Фото: AFP

Згодом в Ariana Afghan Airlines заявили, що літак, який розбився, належить не їхній авіакомпанії

На борту літака авіакомпанії Ariana Afghan Airlines, який за попередніми даними міг розбитися сьогодні  в Афганістані, перебували 83 пасажири. Про це повідомив телеканал 1TV з посиланням на джерело.

Також в повідомленні йшлося, що борт, який вважали таким, що розбився, виконував рейс з аеропорту Герата в Кабул.

За даними місцевих ЗМІ, ця місцевість знаходиться під контролем «Талібану». Джерело додало, що на місце виїхали «спеціальні сили». 

Однак вже кілька годин потому афганська державна авіакомпанія Ariana Airlines заявляє, що її літаки, які 27 січня виконували рейси за маршрутами з Герата до Кабула та з Герата до Делі, успішно завершили свої польоти.

Раніше ЗМІ повідомляли, що літак афганської авіакомпанії Ariana Afghan Airlines розбився в провінції Газні на сході Афганістану.

Представник губернатора Газні Аріф Нурі заявив, що літак розбився в районі Дех Як. 

Як відомо, 8 січня в Тегерані (Іран) розбився літак Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що мав виконати рейс до Києва. На борту перебувало 176 людей, серед них 11 українців.

Згодом Іран визнав, що помилково збив український літак. Відповідальність за збиття літака взяв на себе Корпус вартових Ісламської революції.

Очільник міністерства закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що винний у катастрофі літака МАУ поблизу Тегерана станом на 25 січня перебуває у в’язниці.

Нещодавно президент Ірану Хасан Рухані передав листа президенту України Володимиру Зеленському щодо збиття літака «Міжнародних авіаліній України» в Тегерані.

19 січня іранська державна новинна агенція IRNA повідомила, що Іран наразі не планує передавати чорні скриньки Києву.

Натомість 20 січня повідомлялося, що Україна та Іран домовилися про передачу уламків літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» і чорних скриньок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: