Чий Крим? США оцінили нову заяву президента Болгарії

Чий Крим? США оцінили нову заяву президента Болгарії
Радев підтвердив прихильність територіальній цілісності України
фото з відкритих джерел

Болгарський лідер «ясно дав зрозуміти, що Крим належить Україні»

США схвалили пояснення президента Болгарії Румена Радева слів про приналежність Криму Україні. Про це заявив представник Держдепу Нед Прайс, передає «РІА Новини» .

«Ми вітаємо роз'яснення президента Радева, в якому він підтвердив прихильність територіальній цілісності України», – сказав Прайс. За його словами, болгарський лідер «ясно дав зрозуміти, що Крим належить Україні». Він додав, що США ніколи не визнають острів російською територією.

Нагадаємо, 18 листопада на дебатах перед виборами президента Радев заявив, що окупований Крим – це нібито російська територія. МЗС України вимагав від нього офіційного спростування.

У п'ятницю, 19 листопада, до Міністерства закордонних справ України було запрошено посла Болгарії у Києві Костадіна Коджабашева у зв'язку з висловлюваннями президента Болгарії Румена Радева.

Пізніше Радев пояснив, окупований Крим залишається українською територією. Але на сьогодні де-факто контролюється Російською Федерацією. У роз'ясненні йдеться, що Радев неодноразово заявляв, що окупація Криму є порушенням міжнародного права, і це чітка позиція Софії у всіх міжнародних організаціях.

Як відомо, президент Болгарії, який назвав Крим «російським», переобрався на другий термін. За інформацією ЦВК, після підрахунку понад 99% бюлетенів Радев набрав 66,67% голосів, а його суперник – ректор Софійського університету Анастас Герджіков – набрав 31,85% голосів. Близько 1,5% виборців проголосували проти всіх.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: