Данія пом’якшує карантин. Що буде дозволено

Данія пом’якшує карантин. Що буде дозволено
Данія потроху повертається до нормального життя
Фото з відкритих джерел

Парламент Данії дозволив культурним закладам влаштовувати заходи до двох тисяч осіб

Парламент Данії ухвалив рішення пом'якшити протиепідемічні обмеження в країні. Про це повідомляє інформаційне агентство dpa.

Рішення парламенту вже привітали в уряді Данії. Так, міністр юстиції країни Нік Хеккеруп назвав його «доброю відправною точкою». «Для уряду важливо, аби ми дотримувалися відповідальної рівноваги, аби отримати якомога більш нормальне повсякденне життя, не втрачаючи контролю над епідемією», - заявив міністр.

Ухвалені парламентом заходи передбачають початок очного навчання для школярів до восьмого класу включно вже з найближчого четверга. Старші класи, однак, повернуться до повноцінного навчання з 21 травня.

Також парламент дозволив театрам, кінотеатрам та іншим культурним закладам влаштовувати заходи до двох тисяч осіб. Те ж саме стосується і тренажерних залів і спортивних центрів. Єдиною умовою є наявність у відвідувачів та званих «коронавірусних перепусток», що засвідчують вакцинацію чи наявність імунітету у її власників.

Окрім цього, скасовується вимога бронювання відвідин ресторану щонайменше за 30 хвилин до початку, а в одному приміщенні дозволяється збиратися групам до 25 осіб.

Формально ухвалені парламентом полегшення стосуються і проведення фестивалів. Водночас у реальності обмеження кількості глядачів до двох тисяч осіб мало чим зарадило організаторам масштабних культурних заходів.

Так, багато з них оголосили про скасування запланованих у цьому році фестивалів. Серед них: Roskilde Festival, Northside у Орхусі, Tinderbox у Оденсе та інші.

Як повідомлялося, Данія вирішила не включати вакцину Johnson&Johnson від Covid-19 в свою програму вакцинації.

Локдаун у Туреччині з 7 травня посилюють через ситуацію з коронавірусом. У країні обмежать покупки в магазинах.

В Індії зафіксована рекордна кількість смертей від коронавірусу.

Україна закриває в’їзд із Індії через ковідний колапс в країні.

Раніше ВООЗ назвала причину спалаху коронавірусу в Індії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: