Експрезиденту Киргизстану висунули звинувачення у вбивстві спецназівця

Експрезиденту Киргизстану висунули звинувачення у вбивстві спецназівця
Колишній президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв 

За версією МВС Киргизстану, керівника спеціального загону застрелили зі снайперської гвинтівки, що була оформлена на Атамбаєва

Колишньому президенту Киргизстану Алмазбеку Атамбаєву офіційно висунули обвинувачення у вбивстві керівника спецзагону під час штурму його будинку у Кой-Таші у серпні.

Про це повідомляє Kloop.

«Колишньому президенту Алмазбеку Атамбаєву висунуто обвинувачення у вбивстві керівника спеціального загону Усена Ніязбекова», - йдеться у повідомленні.

За версією міністерства внутрішніх справ Киргизстану, керівника спеціального загону Усена Ніязбекова застрелили зі снайперської гвинтівки, що була оформлена на Атамбаєва. Спецпризначенець отримав смертельне поранення у груди. Це сталося 7 серпня.

У парламенті Киргизстану вважають, що відповідальність за події у Кой-Таші лежить на експрезидентові та його прихильниках.

«Атамбаєв та його прихильники намагалися дискредитувати державну владу та готували масові заворушення. Відповідальність за події 7 та 8 серпня в селі Кой-Таш цілком та повністю лежить на Атамбаєві та його прибічниках, які планували збройний опір законним діям співробітників правоохоронних органів та подальше насильницьке захоплення влади», - заявив депутат парламенту Киргизстану Тинчтик Шайназаров.

Нагадаємо, глава Державного комітету національної безпеки Киргизстану Орозбек Опумбаєв заявив, що Атамбаєв готував в республіці державний переворот.  

Як відомо, експрезидент Киргизстану був затриманий 8 серпня загоном спецназу після чергового штурму його резиденції в селі Кой-Таш недалеко від Бішкека.

Спецназ почав штурм резиденції Атамбаєва ще 7 серпня, але штурм був провалений, прихильники екс-президента не пустили силовиків в будинок колишнього лідера нації.

27 червня парламент Киргизстану прийняв рішення про зняття статусу недоторканності з Атамбаєва. Колишнього президента підозрюють у корупції, узурпації влади та інших злочинах. Якщо слідство доведе його провину у злочинах, екс-лідеру Киргизстану може загрожувати довічне ув'язнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: