Масштабні відключення світла через дефіцит газу. Експерт зробив страшний прогноз для Європи

Масштабні відключення світла через дефіцит газу. Експерт зробив страшний прогноз для Європи
Енергетична криза вже позначилася на багатьох галузях європейського виробництва та економіки
фото з відкритих джерел

Відомий інвестор вважає небезпеку відключення світла цілком реальною

Енергетична криза та нестача газу у Європі у найближчі тижні призведе до масштабних відключень електрики в регіоні. Таку думку під час бесіди із виданням The Telegraph висловив голова міжнародної біржової компанії Trafigura Джеремі Уір.

На думку експерта, така ситуація можлива, якщо зима буде холодною. «Відверто кажу, у нас зараз недостатньо газу. Ми не робимо запаси на зимовий період, тому існує реальне занепокоєння», – зазначив він.

Слід зазначити, що під час торгів у вівторок, 16 листопада, ціни на газ у Європі підскочили вперше з кінця жовтня, досягнувши позначки $1100 за тис. кубометрів. Приводом для різкого зростання цін стало рішення Німеччини призупинити сертифікацію газопроводу «Північний потік – 2». Воно буде діяти доти, доки швейцарський оператор проєкту Nord Stream 2 AG не створить дочірню компанію для експлуатації німецької ділянки.

Тим часом, енергетична криза в Україні ускладнена браком вугілля для електростанцій. Через відсутність палива станом на 15 листопада в Україні не працювали 23 блоки теплових електростанцій та теплоелектроцентралей загальною потужністю 7,85 ГВт.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: