Меркель назвала умову для закупівлі російської вакцини «Супутник V»

Меркель назвала умову для закупівлі російської вакцини «Супутник V»

На думку Ангели Меркель, Німеччині варто закупити «Супутник V», якщо ця вакцина найближчим часом отримає допуск в ЄС

Фото: АР

Замовлення російської вакцини через ЄС не буде

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що якщо російська вакцина «Супутник V» найближчим часом отримає схвалення у ЄС, то країна готова її закупити.

Про це Меркель сказала журналістам у Берліні за підсумками переговорів з главами регіонів ФРН з приводу вакцин від коронавірусу.

«Якщо цей допуск буде отримано скоро, то має сенс купити дози «Супутника», якщо це станеться тільки через кілька місяців, то у нас буде вже досить вакцин, від цього буде залежати питання, скільки нам ще треба замовляти», – сказала Меркель.

За її словами, замовлення російської вакцини через ЄС не буде.

«Федеральний уряд опікується цим самостійно», – уточнила канцлер.

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан заявив, що готовий підтримати застосування у країні російської вакцини від коронавірусу «Супутник V», якщо виникне нестача інших, сертифікованих в Європейському Союзі препаратів.

Раніше прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш заявив, що ЄС не може забезпечити країну вакцинами проти Covid-19, що «побічно змушує» влади республіки почати переговори з Росією до реєстрації «Спутника V» в Європі.

В ЄС повідомляли, що в разі схвалення російської вакцини значна кількість її доз буде доступною в країнах Євросоюзу не раніше кінця 2021 року.

Нещодавно віцепрем'єр Чехії, глава МВС і в.о. міністра закордонних справ країни Ян Гамачек заявив, що на тлі дипломатичного скандалу Чехія більше не обговорює можливу купівлю російської вакцини від коронавірусу «Супутник V».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: