Мігранти за підтримки білоруських служб знов проривалися до Польщі (фото)

Мігранти за підтримки білоруських служб знов проривалися до Польщі (фото)
Загальна напруга на кордоні у порівнянні із попередніми місяцями дещо зменшується
фото: Straz Graniczna/Twitter

Нелегали продовжували поводитись досить агресивно

Упродовж доби 6 грудня на польсько-білоруському кордоні було зафіксовано 116 спроб незаконного перетину з білоруського боку. Також було видано 25 рішень про виїзд з території Республіки Польща особам, що незаконно потрапили до держави раніше. Про це Прикордонна служба Польщі повідомила у Twitter.

На ділянці, що охороняється прикордонною заставою в Черемчі, за підтримки білоруських служб кордон двічі перетинали групи по 30 мігрантів.

Варто зазначити, що вчора Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) ухвалив, що мігранти, які перебувають у Польщі, не можуть бути вислані назад до Білорусі.

Суд із серпня 2021 року розглянув 47 клопотань щодо застосування заходів щодо ситуації з мігрантами на кордоні Польщі та Білорусії. Майже всі вони подані проти Польщі, інші три проти Латвії та Литви.

У ЄСПЛ зазначили, що у більшості клопотань заявники стверджували, що перебувають у Польщі, а також просили не висилати їх назад до Білорусі.

Також раніше повідомлялося, що нелегальні мігранти, які майже місяць створювали напругу на польському кордону, починають потроху вертатися з Білорусі до Іраку.

Читйте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: