Міноборони РФ назвало кількість загиблих під час вибухів на аеродромі в Енгельсі

Міноборони РФ назвало кількість загиблих під час вибухів на аеродромі в Енгельсі
На аеродромі в Енгельсі базуються літаки, які запускають ракети по Україні
фото з відкритих джерел

Міноборони РФ заявляє, що аеродром був атакований українським безпілотником

У результаті вибухів, що прогриміли у ніч на 26 грудня на аеродромі в російському Енгельсі, загинули троє військовослужбовців. Про це повідомило міноборони РФ.

Міноборони РФ заявляє, що ППО збило український безпілотник під час підльоту до аеродрому «Енгельс».

«Внаслідок падіння його уламків три російські військові, які перебували на аеродромі, отримали смертельні поранення», – йдеться в повідомленні. Стверджується, що після атаки на аеродром авіаційна техніка пошкоджень не зазнала.

eng.png (418 KB)

Нагадаємо, у ніч на 26 грудня Telegram-канали повідомили про вибухи на російському аеродромі в Енгельсі. Саме на цьому аеродромі базуються літаки, які запускають ракети під час масових ударів по Україні.

Площа пожежі після вибуху в Енгельсі становила 120 квадратних метрів. За попередніми даними, загинули 3 людини. Ще четверо було госпіталізовано.

Проте, губернатор Саратівської області Роман Бусаргін стверджує, що надзвичайних подій на цивільних об'єктах у місті не було, і назвав інформацію про евакуацію з міста нахабною брехнею.

Нагадаємо також, що зранку 5 грудня безпілотник упав на злітно-посадковій смузі аеробази «Энгельс-1». Пошкоджень зазнали два бомбардувальники-ракетоносці Ту-95. Щонайменше двоє вояків РФ отримали поранення, їх госпіталізували. 

Також 6 грудня на світанку у російському місті Курськ сталася пожежа на аеродромі. Як повідомлялося, унаслідок атаки безпілотника в районі курського аеродрому загорівся нафтонакопичувач. Постраждалих немає.

У звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначається, що удари по двох російських стратегічних авіабазах 5 грудня продемонстрували здатність України зірвати кампанію ударів Росії по українській інфраструктурі

Читайте також: The Guardian: Удари по російських авіабазах – Київ продовжує дивувати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: