Місцевій владі Білорусі дозволили стягувати гроші за виїзд із країни

Місцевій владі Білорусі дозволили стягувати гроші за виїзд із країни
Місцевій владі Білорусі дозволили стягувати гроші за виїзд із країни

Зібрані кошти з урахуванням пандемії будуть спрямовуватись на заходи з дезінфекції, забезпечення необхідним пункти пропуску

З 1 січня 2021 року місцева влада в Білорусі може запроваджувати збір за виїзд із країни на автомобілі в розмірі 87 білоруських рублів.

Про це повідомляє «Єврорадіо».

Відповідне рішення закріплено законом «Про зміну Податкового кодексу», який був оприлюднений на Національному правовому інтернет-порталі в перший день року.

«Від 1 січня 2021 року й до 1 січня 2023 року обласні ради депутатів мають право вводити на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць місцевий збір за перетин транспортними засобами державного кордону Республіки Білорусь у пунктах пропуску», – йдеться в документі.

Своє рішення влада країни пояснює необхідністю залучення нових коштів для «вжиття додаткових заходів щодо консолідації доходів бюджету для боротьби з Covid-19».

Платниками збору визнаються водії транспортних засобів максимальною масою до 5-ти тонн і з не більше ніж 8-ми місцями для сидіння, окрім водія.

Ставки збору встановлюватимуться обласними радами депутатів у межах трьох базових величин (87 білоруських рублів або понад 33,7 доларів, – ред.) за перетин кордону одним транспортним засобом незалежно від кількості пасажирів у цьому транспортному засобі.

Водночас зазначається, що за відсутності відповідного рішення з боку місцевих депутатів ставка збору на виїзд із країни вважатиметься рівною нулю.

Нагадаємо, вчора Євросоюз затвердив третій пакет санкцій проти Білорусі. Санкції спрямовані проти режиму Олександра Лукашенка. Зокрема, у «чорний список» ЄС потрапили сім білоруських компаній.

Лідерка опозиції у Білорусі Світлана Тихановська оголосила амністію за захоплення білоруського диктатора Олександра Лукашенка і його пособників.

Додамо, що Лукашенко заявив, що «не париться» з приводу персональних санкцій ЄС.

7 листопада Євросоюз офіційно запровадив персональні санкції проти Лукашенка та його оточення. Санкції передбачають замороження активів на території ЄС та заборону на видачу віз. Обмеження введені через грубе придушення протестів у Білорусі, які викликала явна фальсифікація президентських виборів у серпні 2020 року.

Згідно з їхніми результатами, Лукашенко отримав понад 80% голосів виборців. Після оголошення офіційних результатів у Білорусі почалися масові акції мирного протесту з затриманнями та побиттям активістів. Більшість розвинених країн Заходу не визнала офіційних результатів виборів у Білорусі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: