Поліція Фіджі затримала яхту Amadea підсанкційного російського олігарха Керімова

Поліція Фіджі затримала яхту Amadea підсанкційного російського олігарха Керімова
фото з відкритих джерел

Amadea пришвартувалася в фіджійському порту Лаутока

Поліція Фіджі розслідує прибуття розкішного судна, що належить російському олігарху Сулейману Керімову. Поліція допитує капітана, як він доставив судно в тихоокеанську острівну державу без митного оформлення, повідомляє Reuters.

Газети Фіджі повідомили, що поліція заарештувала суперяхту Amadea, що належить Керімову, який потрапив під санкції США, Великобританії та Європейського Союзу у зв'язку з вторгненням Росії в Україну, і затримала її екіпаж.

Президент Росії Володимир Путін, законодавці і бізнесмени зіткнулися з широкомасштабними санкціями після вторгнення в Україну, а європейські країни конфіскували майно, включаючи вілли і яхти.

Посольство США заявило, що йому відомо, що Amadea пришвартувалася в фіджійському порту Лаутока, і посольство співпрацює з фіджійською владою з цього питання.

«Сполучені Штати прихильні пошуку і арешту активів олігархів, які підтримували жорстоку, неспровоковану війну Російської Федерації проти України. Ми і кілька наших партнерів з ЄС вже заморозили або заарештували багато активів цих олігархів. Ми тісно співпрацюємо з урядами і партнерами з приватного сектора в Європі і по усьому світі, включаючи Фіджі, з цього питання», - йдеться в заяві посольства.

Комісар поліції генерал Сітівіні Кіліхо повідомив газеті Fiji Sun, що в Генеральну прокуратуру звернувся іноземний уряд з проханням про допомогу в кримінальній справі, і у Фіджі є угоди з іншими країнами про застосування санкцій щодо російських олігархів.

За повідомленням Fiji Times, делегації Європейського Союзу на Фіджі також звернулися з проханням про співпрацю.

ЗМІ повідомили, що Фіджі були попереджені про наближення Amadea до того, як вона пришвартувалася біля пристані Лаутока.

Також сьогодні повідомлялося, що уряд Німеччини конфіскував супер’яхту російського мільярдера Усманова.

Раніше Франція арештувала яхту друга Путіна, російського мільярдера Сєчина.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський мільярдер Алішер Усманов потрапив під санкції Європейського Союзу в понеділок. Через два дні одні його 156-метрова яхта Dilbar, вартістю майже $600 млн була арештована німецькою владою в Гамбурзі.

Як повідомлялося, українець втопив яхту російського олігарха за 7 млн євро. Так він помстився за обстріл Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: