Російський корабель «треться» біля Гаваїв із минулого тижня

Російський корабель «треться» біля Гаваїв із минулого тижня
Корабель РФ у Тихому океані відслідковують військові США
скріншот з відео

Американські військові стежать за російським кораблем у Тихому океані

У США заявили, що в акваторії Тихого океану, неподалік від Гаваїв, виявлено корабель Росії. Американські військові стежать за ним ще з минулої п'ятниці. Про це повідомляє Honolulu Star-Advertiser.

Американські військові розповіли виданню, що з 7 січня спостерігають за переміщенням судна у водах Тихого океану за межами економічної зони Гаваїв.



«У рамках наших звичайних щоденних операцій ми уважно відстежуємо всі судна в Індо-Тихоокеанській зоні операцій за допомогою морських патрульних літаків, надводних кораблів та спільних засобів», - заявив речник Тихоокеанського Командування Збройних сил США (Indopacom) майор Роб Мартінс.

У травні 2021 року Тихоокеанський флот США відстежував російський шпигунський корабель «Карелія», який затримався приблизно в 24 км на захід від гавайського острова Кауаї. Пізніше у червні десятки військових кораблів з Тихоокеанського флоту РФ провели найбільші навчання у Тихому океані з моменту закінчення холодної війни.

До слова, Сполучені Штати «без зайвого галасу» виділили Україні $200 млн допомоги.

Також нагадаємо, що експосол США в Україні Вільям Тейлор пояснив, у якому випадку Путін може вдатися до вторгення в Україну. На думку дипломата, Путін сподівається без вторгнення досягти своєї політичної мети – домінування над Україною і повернення її назад, до того, що він вважає «русским миром».

Водночаас Пентагон заявляє, що Росія не скорочує війська біля українських кордонів.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що організація не піде на компроміси з Російською Федерацією стосовно майбутнього членства інших країн. Крім того, Столтенберг закликав Росію до деескалації.

Раніше Столтенберг розповів, про що говоритимуть на Раді НАТО – Росія, яка пройде 12 січня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: