Спецпрокурор США оприлюднив список із 500 речових доказів у справі Манафорта

Спецпрокурор США оприлюднив список із 500 речових доказів у справі Манафорта
Пол Манафорт

Список містить фотографії всіх об’єктів нерухомості Манафорта, фотографії та документи

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер оприлюднив список із 500 речових доказів, який планує представити в суді над екс-головою виборчої кампанії Дональда Трампа Полом Манафортом. 

Про це повідомляє видання Politico.

Список містить фотографії всіх об’єктів нерухомості політтехнолога, фотографії та документи, в яких описується купівля Манафортом високоякісного одягу, східних килимів та автомобілів Mercedes-Benz і Land Rover.

Це справа спецпрокурора проти Манафорта прямо не стосується розслідування втручання РФ у президентські вибори США. Однак, як зазначає видання, спецпрокурор має повноваження для розслідування можливих злочинів, які він знайшов під час свого розслідування, зокрема йдеться про роботу Манафорта політтехнологом екс-президента України Віктора Януковича.

У списку серед іншого є низка записок адресованих Януковичу від Манафорта, а також електронне листування з екс-головою виборчої кампанії Дональда Трампа та давнім партнером, консультантом Демократичної партії Тадом Девайном під час президентської кампанії в Україні 2010 року.

Також під час судового розгляду Мюллер планує представити понад десяток документів з участю колишнього депутата кампанії Трампа Ріка Гейтса, який раніше отримав звинувачення у справі Манафорта. Він визнав себе винним і погодився співпрацювати зі слідством.

Спецпрокурор має намір оприлюднити в суді електронні листи про роботу Манафорта в Україні, копії його американського паспорта за 2009, 2011 і 2013 роки та електронний лист за січень 2016 року, позначений як «re VIP TIME SENSITIVE».

На сьогодні дата початку судового розгляду залишається невизначеною.

Напередодні з’явилась інформація, що у в’язниці до Манафорта ставились як до VIP засудженого. У камері він мав доступ до електронної пошти, мобільного телефону, в нього був приватний простір та приватна ванна кімната

Нагадаємо, 10 липня Манафорта перевели із в'язниці у сільській місцевості в штаті Вірджинія до іншої, яка ближча до Вашингтона.

Раніше адвокат Манафорта повідомляв, що його підзахисний утримується в одиночній тюремній камері 23 години на добу, щоб гарантувати його безпеку.

Манафорт знаходиться у VIP-секторі Північної в'язниці штату Північна Вірджинія. Його адвокат стверджує, що утримання Манафорта «суворе» і є «обурливим порушенням громадянських свобод» його клієнта.

Як відомо, суд у Вашингтоні 15 червня відправив колишнього керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта за грати за порушення умов перебування під домашнім арештом.

За інформацією ЗМІ, Манафорт перебуває під вартою у камері для «важливих в'язнів».

Нагадаємо, спецпрокурор США Роберт Мюллер оприлюднив документи, що підтверджують факт того, що Пол Манафорт здійснював лобістську кампанію на користь колишнього президента України Віктора Януковича в США без реєстрації в якості іноземного агента.

Раніше федеральна суддя США Емі Берман Джексон наказала спеціальному прокурору Роберту Мюллеру назвати усіх осіб та організації, які на думку слідства були задіяні у лобістській кампанії Пола Манафорта на користь Партії регіонів та тодішньої влади України.

У червні стало відомо, що Манафорт намагався вплинути на свідків у його справі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: