Теплий одяг, ковдри, «буржуйки». Військова комендатура на Курщині готує «опалювальний сезон» для місцевих

Теплий одяг, ковдри, «буржуйки». Військова комендатура на Курщині готує «опалювальний сезон» для місцевих
Місцеві звертаються за допомогою до українських військових
фото: Олег Пальчик, ТРО Медіа

У хатах допомагатимуть встановлювати «буржуйки» і завезуть 20 тонн теплого одягу та ковдр

Військова комендатура на Курщині вже зараз починає готуватися до зими і думає про опалення у помешканнях місцевих жителів. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів пресофіцер Олексій Дмитрашківський, який є сполучною ланкою між військовою комендатурою та місцевим населенням у Курській області Росії.

За словами Дмитрашківського, це будуть печі, які багато людей зможуть встановити самотужки. Де не зможуть – надаватиме допомогу військова комендатура.

«На сьогодні домовлено з одним із волонтерських рухів Харківщини про надання гуманітарної допомоги у вигляді 20 тонн теплого одягу, ковдр, подушок. Найближчим часом будемо завозити все це, – зазначив пресофіцер.

Дмитрашківський рохповів, що військова комендатура відновила водопостачання в населеному пункті Гуєво, частково відновила у Суджі.

Але, як зауважив пресофіцер, постійні обстріли призводять до того, що це проблемно робити, бо треба встановити генератори, підвезти паливо для них, а, наприклад, учора такої можливості не було через постійні атаки ФПВ-дронів.

Нагадаємо, більшість мешканців Курщини планує евакуюватися в РФ, однак російське керівництво не дає запитів щодо гуманітарного коридору. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів пресофіцер Олексій Дмитрашківський, який є сполучною ланкою між військовою комендатурою та місцевим населенням у Курській області Росії. За словами пресофіцера, також є люди, які не бажають виїздити з прифронтового регіону ні в Росію, ні в Україну, хоч їх розшукали їхні рідні та готові забрати до себе.  Майже всі вони – літні люди.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: