У Фінляндії затримано бойовика, якого підозрюють у терористичних злочинах в Україні

У Фінляндії затримано бойовика, якого підозрюють у терористичних злочинах в Україні
У Фінляндії затримали бойовика з неонацистського угруповання «Русич»
фото: Ilta-Sanomat

Йдеться про командира ДШРГ (Диверсійно-штурмова розвідувальна група) «Русич» Яна Петровського, якого пов'язують з ПВК «Вагнера»

Фінська поліція затримала громадянина Росії за підозрою в скоєнні терористичних злочинів у Донецькій та Луганській областях у 2014-2015 роках. Про це повідомляє MTV.

Зазначається, що йдеться про командира ДШРГ (Диверсійно-штурмова розвідувальна група) «Русич» Яна Петровського, якого пов'язують з ПВК «Вагнера».

Згідно з санкціями ЄС, Петровський несе персональну відповідальність за дії, які наражають на ризик суверенітет та незалежність України, а також загрозу національній безпеці.

За інформацією, наданою Міністерством фінансів США, затриманий займав посаду командира з 2022 року в угрупуванні «Русич». До цього його керівником був Алексєй Мільчаков – неонацистський найманець, який також перебуває під санкціями.

Американські представники вказують, що Петровський взяв на себе керівництво над бойовиками після поранення Мільчакова в боях за Харків у 2022 році.

Правоохоронні органи просили подовжити строк утримання під вартою підозрюваного з метою забезпечення належного розслідування та подальшої екстрадиції. Україна вже звернулася із запитом щодо видачі цього бойовика.

Відповідно до даних норвезької телерадіокомпанії NRK, Петровський, який мав деякий час проживання в Норвегії, також брав участь у війні в Сирії в складі ультраправого угруповання, що воює на боці режиму президента Башара Асада.

У 2016 році Норвегія депортувала цього чоловіка до Росії, оскільки він становив потенційну загрозу національній безпеці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: