У Петербурзі поліцаї затримали депутата з портретом вбитого у Харкові в'язня концтаборів

У Петербурзі поліцаї затримали депутата з портретом вбитого у Харкові в'язня концтаборів
Процес затримання поліцією російського депутата Сергія Самусєва
фото: Фонтанка.ру

Місцевий депутат прийшов на ходу «Безсмертний полк» з портретом чоловіка, який пережив концтабори, але загинув через російських окупантів

У російському Петербурзі правоохоронці 9 травня затримали муніципального депутата МО №15 Сергія Самусєва, що прийшов на ходу «Безсмертний полк» з портретом українського громадського діяча, в'язня концтаборів Бориса Романченка, якого цього року у Харкові вбили рашисти. Про це повідомляють росЗМІ.

Чоловік пережив знущання у чотирьох нацистських концтаборах минулого століття, але загинув від рук путінських військових у березні 2022 року. Поліція не пустила депутата з плакатом й затримала його.

«Так, затримано. Сидимо в автобусі. Поки що нікуди не везуть. Зі мною ще один неповнолітній. Не одразу затримали, сказали до старшого підійти. Я хотів дочекатися, коли буде менше народу, знайти його. Кажуть, що у 76 ВП пояснять», – розповів політик російським журналістам.

На плакаті із портретом Бориса Ромаченка зазначається, що він загинув від артилерійського снаряда, який влучив у його квартиру 18 березня. Чоловік був в'язнем таких концтаборів, як Пенемюнде, Бухенвальд, Дора-Миттельбау, Берген-Бельзен.

Нагадаємо, сьогодні президент Росії Володимир Путін вкотре підкреслив власний цинізм та дволикість. У мережі з'явилися кадри, де російський диктатор покладає квіти до стел міст-героїв Другої світової війни, серед яких Київ та Одеса.

Він також виступив на параді з нагоди чергової річниці «Великої перемоги». Більшість виступу на параді, присвяченому річниці завершенню бойових дій у Європі в рамках Другої світової війни, Володимир Путін присвятив нинішній війні, яку його режим проводить на території України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: