В Інтерполі відповіли, чи оголошуватимуть Трампа в розшук за запитом Ірану

В Інтерполі відповіли, чи оголошуватимуть Трампа в розшук за запитом Ірану

В Ірані заявили, що Дональд Трамп та ще понад 30 політичних та військових представників США брали участь у вбивстві генерала Касема Сулеймані в Багдаді

Прокуратура Ірану видала ордер на арешт президента США

Інтерпол не буде розглядати запит судової влади Ірану про оголошення президента США Дональда Трампа в міжнародний розшук за вбивство генерала Касема Сулеймані.

Як повідомили ЗМІ у штаб-квартирі організації, задоволення запиту Ірану суперечило б внутрішнім правилам Інтерполу.

Представник організації послався на ст. 3 конституції Інтерполу, яка «суворо забороняє використовувати будь-яке втручання або дії політичного, військового, релігійного чи расового характеру».

Нагадаємо, прокуратура Ірану видала ордер на арешт президента США Дональда Трампа і попросила Інтерпол допомогти у його затриманні.

Прокурор Тегерану Алі Мехр повідомив, що Дональд Трамп та ще понад 30 політичних та військових представників США брали участь у вбивстві генерала Касема Сулеймані в Багдаді. В Ірані їм пред'явлені «звинувачення у вбивстві і тероризмі». 

Мехр додав, що президент США опинився на чолі списку підозрюваних, та що його переслідування триватиме навіть після завершення його президентського терміну. 

Нагадаємо, в ніч на 3 січня США завдали ракетного удару по міжнародному аеропорту Багдада в Іраку. Внаслідок цього загинули щонайменше вісім людей, зокрема командувач спецпідрозділу «Кудс», що належить до Корпусу вартових Ісламської революції Ірану, генерал Касем Сулеймані.

В Пентагоні повідомили, що Сулеймані «активно розробляв плани нападу на американських дипломатів і військовослужбовців в Іраку і по всьому регіону». Крім того, генерал і підконтрольні йому сили «Кудс» нібито несуть відповідальність за смерті сотень американців і військовослужбовців коаліції.

Тим часом верховний лідер Ірану аятолла Хаменеї, а також колишній командир Корпусу вартових іранської революції, а нині секретар Ради політичної доцільності Ірану Мохсен Резаї заявили, що Іран «жорстоко помститься» США за вбивство Касема Сулеймані.

Згодом США закликали своїх громадян негайно покинути Ірак.

Згодом Адміністрація президента США Дональда Трампа направила до Конгресу офіційне обґрунтування військової операції, внаслідок якої в ніч на 3 січня 2020 року було вбито іранського військового генерала Касема Сулеймані.

Ще в лютому міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф оцінив ймовірність війни між Тегераном та Вашингтоном. За словами Заріфа, після вбивства іранського генерала Касема Сулеймані в Багдаді Іран та Сполучені Штати Америки були дуже близькі до війни. Він додав, що відносини між країнами досі залишаються напруженими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: