Білий дім звинуватив Бразилію у повторенні російської та китайської пропаганди

Білий дім звинуватив Бразилію у повторенні російської та китайської пропаганди
Джон Кірбі
Фото: Associated Press

Білий дім різко розкритикував нещодавні заяви президента Бразилії

Заяви президента Бразилії Луїса Інасіо Лули да Сілви про те, що Сполучені Штати нібито заохочують війну в Україні, є підіграванням пропаганді Росії та Китаю. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає NDTV.

«У цьому випадку Бразилія повторює російську і китайську пропаганду, зовсім не зважаючи на факти», – сказав представник Білого дому.

Як повідомлялося, президент Бразилії закликав США припинити заохочувати війну в Україні. «Сполученим Штатам необхідно припинити заохочувати війну і почати говорити про мир. Європейський Союз повинен почати говорити про мир», – заявив президент Луїс Інасіо Лула да Сілва наприкінці свого візиту до Китаю. 

Нагадаємо, що Бразилія відмовила Україні у постачанні зброї, і натомість наполягає на посередництві в мирних переговорах. «Я не хочу вступати у війну. Я хочу закінчити війну», – сказав президент Бразилії.

Крім того, президент Бразилії, обговорюючи з колегами з Китаю та Об'єднаних Арабських Еміратів посередницькі зусилля у врегулюванні війни в Україні, як один із варіантів запропонував створити формат на кшталт G20 для розв'язання конфлікту.  

Читайте також: Паразитування на темі української війни. Що задумав президент Бразилії?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: