Глава МЗС Сербії назвав напад Росії на Україну «війною між братами»

Глава МЗС Сербії назвав напад Росії на Україну «війною між братами»
Дипломат зазначив, що європейські санкції проти Росії не вписуються в національні інтереси Сербії
фото з відкритих джерел

Очільник сербської дипломатії дав зрозуміти, що Белград не виступить проти Кремля

Сербія поважає територіальну цілісність та суверенітет України, а також засуджує дії Росії, але не підтримуватиме санкції ЄС проти країни-агресорки. Про це заявив міністр закордонних справ Сербії Нікола Селакович.

Дипломат зазначив, що європейські санкції проти Росії не вписуються в національні інтереси Сербії, а війна України проти РФ – «це війна між братами».

«Для нас це війна між Україною та Росією – це війна між братами. У нас одне коріння з обома, ми належимо до однієї групи народів, наша культура схожа, наша духовність однакова, тому для нас кожна жертва в цій війні – фундаментальна трагедія», — заявив Селакович.

Сербський міністр наголосив, що очікувати від офіційного Белграда дій проти Росії не варто, оскільки Москва поважає територіальну цілісність Сербії, а також «захищає її від нападів на цю територіальну цілісність та суверенітет у системі ООН».

Нагадаємо, нещодавно президент Сербії Олександр Вучич заявив, що Сербія буде сильнішою на європейському шляху, хоч і «не потопче і не погасить свою дружбу на Сході».

Раніше президент Сербії визнав, що країна підтримує Росію з корисливих мотивів.

У квітні Вучич заявив, що його країна продовжить польоти до Росії. Також відомо, що Росія і надалі постачатиме газ до Сербії, контракт продовжено на три роки. Про це домовилися під час телефонної розмови 29 травня президент Сербії Олександр Вучич та очільник Кремля Володимир Путін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: