Генштаб Естонії спрогнозував, коли контрнаступ ЗСУ дасть результат

Генштаб Естонії спрогнозував, коли контрнаступ ЗСУ дасть результат
Естонський полковник Март Вендла наголошує, що контрнаступ ЗСУ не буде легким
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

В українських військових є низка переваг над противником: нерівномірна захищеність фронту та краща розвідувальна інформація про позиції росіян

Контрнаступ Збройних сил України може досягти прогресу до зими. Однак також це залежатиме від дій Росії, чиї кроки є непередбачуваними. Про це заявив заступник начальника Генерального штабу Сил оборони Естонії полковник Март Вендла, передає естонське національне мовлення.

За словами Вендли, 1000-кілометрова лінія фронту захищена нерівномірно, а ЗСУ здатні виявляти проломи в лінії оборони, краще навчені тактиці малих підрозділів, можуть завдавати точних вогневих ударів та мають кращу розвідувальну інформацію.

«У них безперечно є шанс», – сказав Вендла.

Як зазначив представник Генштабу Естонії, російські війська також значно посилили оборону з виведення з Херсона.

«Якщо решта областей має в середньому по 400 об'єктів оборони на район, то на напрямі Запоріжжя їх було 1400. Це говорить про масштаби глибини оборонної конструкції. Тож у цьому сенсі завдання, яке має вирішити Україна, надзвичайно серйозне».

Вендла розповів, що засоби оборони російських сил включають як великі рови і різні мінні поля, так і оборонні траншеї, артилерійські позиції і резервні райони, що перешкоджають прориву.

Хоча українські сили ще не прорвали першу лінію оборони, невеликі успіхи мають місце.

«Це робиться в дуже широких масштабах, бо мета України – привертати увагу на різних напрямках. Але й Росія намагається робити те саме, тому що усвідомлює важливість південного напряму для стратегічних цілей України, а отже, можна побачити деяку активність росіян на північному напрямку, щоб спробувати скувати сили та не допустити створення резервів для сприяння можливому прориву на південь», – пояснив Вендла.

Нагадаємо, генштаб Естонії пояснив тонкощі воєнної тактики РФ. Російські загарбники не здатні прорвати позиції українських воїнів, тому вони намагаються виснажити українську економіку ударами дронів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: