Європейська розвідка почала розслідування через загадкову хворобу екссоратника Путіна

Європейська розвідка почала розслідування через загадкову хворобу екссоратника Путіна
Деякі ЗМІ та опозиційні російські активісти переконані, що Чубайс міг бути отруєний
фото: російські ЗМІ

Анатолій Чубайс наразі перебуває в реанімації в Європі з рідкісним імунним розладом

Європейське розвідувальне агентство розпочало розслідування після госпіталізації колишнього спецпредставника президента Росії з міжнародних організацій та сталого розвитку, ексглави «Роснано» Анатолія Чубайса. Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

Джерела агентства зазначають, європейське розвідувальне агентство вивчає цю справу, але поки не оприлюднило результати. Також одне з джерел агентства не погоджується з версією низки ЗМІ та опозиційних російських активістів, які переконані, що Чубайс міг бути отруєний.

«Я не думаю, що це отруєння», – сказав співрозмовник агентства, додавши, що Чубайс досі залишається у реанімації.

Як відомо, Анатолій Чубайс, колишній цар приватизації пострадянської Росії, який залишив свій пост спеціального представника Кремля через війну в Україні, перебуває в реанімації в Європі з рідкісним імунним розладом. 67-річний Чубайс страждає на синдром Гійєна-Барре, захворювання, викликане ураженням імунної системи периферичної нервової системи.

Чубайс наприкінці березня пішов з посади спецпредставника президента, залишив поради директорів АФК «Система» та компанії «Електрозавод», а потім виїхав із країни. Повертатися до Росії він не збирається.

Нагадаємо, спецпредставник президента-диктатора РФ з питань сталого розвитку Анатолій Чубайс звільнився з поста і терміново виїхав з Росії. Чубайс став найрейтинговішим чиновником, який розірвав зв'язки з Кремлем після вторгнення в Україну.

Антолій Чубайс був призначений спеціальним представником президента Росії в грудні 2020 року. До цього він очолював державну корпорацію «Руснано» дев'ять років. Після початку війни він публічно не робив однозначних антивоєнних заяв.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: