Король Нідерландів відвідав навчання українських військових (відео)

Король Нідерландів відвідав навчання українських військових (відео)
Навчання вже пройшли понад 34 тисячі українських воїнів, цьогоріч планують підготувати ще близько 1600
фото: Економічні новини

Монарх завітав на полігон у Великій Британії, де тренуються воїни ЗСУ

Король Нідерландів Віллем-Александр під час візиту до Сполученого Королівства завітав на полігон, де проходять навчання воїни Збройних Сил України.

Як повідомляє офіційна сторінка монарха у мережі X, глава держави поспілкувався з новобранцями та їхніми інструкторами.

Українські військові тренуються у Британії в рамках програми «Інтерфлекс», до якої з вересня 2022 залучені й Нідерланди. Підрозділ Королівської армії країни передає солдатам ЗСУ знання про навички стрільби, поводження зі зброєю, ведення бойових дій у містах, надання першої медичної допомоги.

Навчання вже пройшли понад 34 тисячі українських воїнів, цьогоріч планують підготувати ще близько 1600. 

Як повідомлялося раніше, у Великій Британії в рамках багатонаціональної навчальної операції ІНТЕРФЛЕКС тривають навчання військовослужбовців Сил оборони України з відпрацювання штурмових дій на місцевості з приміською забудовою, зокрема штурму та зачистці будівель.

Нагадаємо, після початку повномасштабного російського вторгнення канадські інструктори покинули територію України – навчання відновили за кордоном. У Збройних силах Канади показали, як військовослужбовці цієї країни навчають українських захисників навичкам сучасного бою.

Як повідомлялося раніше, НАТО проводить найбільші військові навчання в Європі з часів холодної війни. У масштабних маневрах, які триватимуть до 31 травня, беруть участь близько 90 тис. військовослужбовців з 32 країн. Навчання проходять переважно на рівнинній території Польщі та Норвегії, а також у Німеччині, країнах Балтії, Румунії, Фінляндії, Словаччини, Греції та Швеції.

Читайте також: Польща зробила заяву щодо відправлення своїх військ в Україну

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: