Хоче примирення з окупантом? Прем’єр-міністр Грузії зробив заяву у річницю вторгнення Росії

Хоче примирення з окупантом? Прем’єр-міністр Грузії зробив заяву у річницю вторгнення Росії
Іраклі Гарібашвілі наголосив, що хоче «мирно воз’єднати Грузію»
фото з відкритих джерел

У 15 річницю агресії Росії проти Грузії прем'єр-міністр Іраклі Гарібашвілі не сказав ні слова про те, що потрібно покарати Росію

Прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі в день 15-ї річниці з моменту початку російсько-грузинської війни та окупації Цхінвальського регіону зробив нові заяви про майбутнє країни. Він нічого не сказав про покарання Росії, проте заявив, що хоче «мирно воз’єднати Грузію».

Гарібашвілі заявив, російська агресія призвела до великих людських втрат, потоку біженців в інші країни, а також позбавила Грузію частини територій. Це є головним викликом для країни та її суверенітету. Тим самим, від вирішення цього питання залежить подальший розвиток Грузії.

«Сьогодні ми вшановуємо світлу пам'ять наших героїчних солдатів і військових, які загинули у війні. Уряд відданий ідеї мирного відновлення територіальної цілісності та об'єднання країни. Нами керує непохитна віра в те, що мирна, об'єднана, сильна, розвинена Грузія – це найкраща перспектива для грузинів, осетинців, абхазців і всіх, хто живе в нашій країні, і ми робимо все для того, щоб якнайшвидше втілити це в життя», – заявив Іраклі Гарібашвілі.

Прем'єр-міністр Грузії не уточнив, яким чином планує «мирно відновити» територіальну цілісність Грузії. Російські окупанти неодноразово заявляли, що вважають окуповані регіони країни «своїми», а нещодавній скандал навколо круїзного лайнера із російськими пропагандистами, який прибув до Батумі, не сприяє «мирному рішенню»: тоді росіяни заявляли, що «Абхазія – частина Росії», і пишалися тим, що увійшли на територію Грузії із танками у 2008 році.

15 років тому, 8 серпня 2008 року, Росія з «примусом до миру» вторглася у Грузію. Приводом для цього стала підтримка Росією сепаратистів в Абхазії та Південній Осетії.

Попри те, що Іракли Гарібашвілі згадує, що саме російська агресія призвела до окупації частини Грузії, він заявляє про бажання мирно вирішити конфлікт – тобто погодитися на умови Росії, адже окупанти ніколи не виявляли серйозних намірів залишити території Грузії. Окрім цього, Гарібашвілі взагалі не говорить про покарання Росії й диктатора Путіна та Дмитра Медведєва, який був президентом РФ, коли країна вторглася у Грузію.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі написав пост у день річниці вторгнення Росії в Грузію
Прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі написав пост у день річниці вторгнення Росії в Грузію
скріншот

Нагадаємо, що раніше прем’єр Грузії Іраклі Гарібашвілі поскаржився на Україну за втручання й підтримку протестів. Він розкритикував президента України Зеленського за підтримку активістів, які виступали проти прийняття скандального законопроєкту в Грузії.

До слова, Гарібашвілі також звинувачував Україну в бажанні перекинути війну на території Грузії. Гарібашвілі вважає, що українська влада намагається відкрити другий фронт для того, щоб втягнути Грузію у війну з Росією.

Читайте також: 15-річчя агресії Росії проти Грузії: як реакція Європи заохотила Путіна напасти на Україну

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: